Fitch a confirmat calificativele pe termen lung ale BCR, BRD, UniCredit și Banca Transilvania

Fitch a confirmat calificativele pe termen lung ale BCR, BRD, UniCredit și Banca Transilvania
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 oct 2015
Agenția de evaluare financiară Fitch a îmbunătățit ratingul de viabilitate al Băncii Comerciale Române (BCR), confirmând totodată calificativele pe termen lung ale BCR, BRD Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ratingul de viabilitate al BCR a fost revizuit în creștere, de la "b+" la "bb-", în timp ce acesta a fost confirmat la "bb-"  pentru UniCredit și "bb"pentru Banca Transilvania. Totodată, Fitch a confirmat calificativele pe termen lung ale BCR și UniCredit la "BBB", pentru BRD Groupe Societe Generale la "BBB+", iar pentru Banca Transilvania la "BB".

"Îmbunătățirea ratingului de viabilitate al BCR reflectă progresele făcute de bancă pentru diminuarea portofoliului mare de credite neperformante pe care îl deține, creșterea ratei de acoperire cu rezerve IFRS a creditelor cu probleme, precum și o revenire pe profit operațional în 2015, după pierderi îngregistrate pe ansamblul anului 2014", se arată într-un comunicat al agenției de rating.

Perspectivele calificativelor pentru împrumuturi pe termen lung sunt stabile pentru toate cele patru bănci.

Ratingurile pe termen lung și cele de sprijin ale BCR, BRD și UniCredit oglindesc probabilitatea mare de sprijin financiar din partea băncilor-mamă. BCR este deținută de Erste Group, din Austria, UniCredit Bank România face parte din grupul italian UniCredit, iar BRD are ca acționar majoritar grupul francez Societe Generale.

"Fitch vede subsidiarele din România ca fiind de importanță strategică pentru băncile-mamă, în pofida unor performanțe recente mai slabe. Importanța acestora este evidențiată de sprijinul oferit până acum și de integrarea operațională și managerială substanțială în cadrul grupului. În plus, apariția unor potențiale costuri de sprijin ar fi ușor de gestionat, având în vedere mărimea redusă  a subsidiarelor din România în raport cu activele grupurilor care le dețin", se mai arată în comunicat.
viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
fitch
brd
bcr
unicredit
rating
banci