Fost director CNADNR și șef CFR ajunge în Comitetul care avizează operațiunile Eximbank - via Palatul Victoria

Fost director CNADNR și șef CFR ajunge în Comitetul care avizează operațiunile Eximbank - via Palatul Victoria
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 8 aug 2019

Costin Mihalache, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în mandatul Guvernului Ponta, și actual șef al Cancelariei premierului Dăncilă va face parte din Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări care avizează operațiunile Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., în numele statului. Mihalache fusese numit, în februarie, pentru scurt timp și director general al CFR S.A. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări funcționează pe lângă Ministerul Economiei și Finanțelor, cu scopul de a examina și aproba operațiunile de finanțare, garantare și asigurare ce se efectuează de către Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. în numele și în contul statului.

Bine de știut: Pentru activitatea depusă efectiv în cadrul Comitetului, membrii acestuia sunt remunerați pe bază de indemnizație lunară, plătită de Eximbank, iar nivelul indemnizației este de 20% din salariul lunar al președintelui Băncii.

ULTIMA ORĂ Finanțele nu se mai prefac că așteaptă doar scăderea dobânzilor și creșterea creditării pentru popor ca urmare a taxei bancare și trec încasări de 300 mil. lei la rectificare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Finanțele nu se mai prefac că așteaptă doar scăderea dobânzilor și creșterea creditării pentru popor ca urmare a taxei bancare și trec încasări de 300 mil. lei la rectificare

Absolvent în 1994 al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, Costin Mihalache a fost, în perioada noiembrie 2015 – martie 2018, consilier în cadrul CFR Electrificare S.A., iar, în intervalul martie 2015 – iunie 2017, a fost membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica și în Comitetul de Securitate Energetică.

Din mai 2018, el a ocupat și funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

În 14 februarie, Mihalache a fost numit în funcția de director general al companiei de stat care administrează rețeaua de căi ferate din România, CFR S.A., dar, la scurt timp, la 1 martie, a fost instalat la șefia Cancelariei premierului, reînființă de premierul Dăncilă.

Isărescu: Creditarea a încetinit ca urmare a măsurilor prudențiale luate de BNR CITEȘTE ȘI Isărescu: Creditarea a încetinit ca urmare a măsurilor prudențiale luate de BNR

Acum, Guvernul a pregătit o hotărâre prin care, în componența Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări, reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi înlocuit cu șeful Cancelariei prim-ministrului, Costin Mihalache.

”Cancelaria prim-ministrului este o structură a cărei înființare a venit în întâmpinarea cerinței de creștere a eficienței la nivelul administrației publice centrale, precum și a necesității de creare a unei structuri la nivelul prim-ministrului caracterizată prin flexibilitate, inovativitate și interconectivitate cu ministerele și instituțiile publice. Având în vedere rolul și importanța Cancelariei prim-ministrului, se impune includerea șefului acesteia în cadrul Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări”, argumentează Guvernul necesitatea acestei schimbări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
costin mihalache
eximbank
comitet
numire
guvern
dancila
cfr