Costin Mihalache, fost director CNADNR în Guvernul Ponta și șef CFR - instalat la șefia Cancelariei premierului, recent reînființată de Guvern

Costin Mihalache, fost director CNADNR  în Guvernul Ponta și șef CFR - instalat la șefia Cancelariei premierului, recent reînființată de Guvern
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2019

Costin Mihalache, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în mandatul Guvernului Ponta, a fost instalat la șefia Cancelariei premierului, recent reînființată de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În februarie fusese numit director general al CFR SA.

CV-ul său poate fi văzut AICI.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care reînființează Cancelaria prim-ministrului, structură care a funcționat în multe cabinete guvernamentele, dar a fost desființată de premierii Boc și Grindeanu. Guvernarea Cioloș a fost ultima dată când a funcționat această structură.

Cancelaria prim-ministrului a funcționat în trecut o structură fără personalitate juridică, aflată în subordinea directă a premierului. Cancelaria era finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului și a fost condusă de un șef al Cancelariei, cu rang de ministru, cu unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat.

Tardiv: După aprobarea în Guvern fără consultări a OUG 114 cu taxe și OUG 7 în justiție, Dăncilă cere acum miniștrilor consultări publice înainte de adoptarea altor acte CITEȘTE ȘI Tardiv: După aprobarea în Guvern fără consultări a OUG 114 cu taxe și OUG 7 în justiție, Dăncilă cere acum miniștrilor consultări publice înainte de adoptarea altor acte

Premierul Sorin Grindeanu a decis la începutul anului 2017 desființarea Cancelariei prim-ministrului, care în multe cabinete guvernamentale a inclus cei mai apropiați consilieri sau colaboratori ai premierului. Activitatea, personalul precum și instituțiile din subordinea Cancelariei au fost preluate atunci de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

În Cabinetul Cioloș, șeful Cancelariei a fost inițial DragoșTudorache, numit ulterior în poziția de ministru al Afacerilor Interne.

Dăncilă, despre neaprobarea bugetului de către Iohannis: Președintele se teme cumva că acest buget va duce la prea multe investiții? CITEȘTE ȘI Dăncilă, despre neaprobarea bugetului de către Iohannis: Președintele se teme cumva că acest buget va duce la prea multe investiții?

Fostul premier Emil Boc a decis și el, în 2009, desființarea Cancelariei, pe motivul că era o structură mult prea numeroasă și care s-ar fi suprapus peste activitățile SGG. 

Cancelaria prim-ministrului asigura în trecut coordonarea mai multor instituții, printre care Agenția Naațională pentru Resurse Minerale, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sau Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
dancila
ciolos
grindeanu
cancelarie
guvern
boc