Fostul șef al UniCredit Bank Austria, numit director de risc al Erste Group

Fostul șef al UniCredit Bank Austria, numit director de risc al Erste Group

Foto: Willibald Cernko

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2016

Fostul șef al UniCredit Bank Austria, Willibald Cernko, va fi noul director de risc al grupului bancar Erste Group Bank începând cu 1 ianuarie 2017, a anunțat joi proprietarul BCR. Cernko îl va înlocui în funcție pe Andreas Gottschling, care a decis să se retragă înainte de terminarea actualului mandat, pentru a fi mai aproape de familie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cu o experiență în domeniul bancar de peste 20 de ani, Cernko, în vârstă de 60 de ani, a ocupat poziția de director general al UniCredit Bank Austria din octombrie 2009 până în luna februarie a acestui an. Anterior, Cernko a mai lucrat pentru Bank Austria și HypoVereinsbank.

Tot joi, Consiliul de Supraveghere al Erste a aprobat prelungirea, până la finele anului 2021, a contractelor încheiate cu patru dintre membrii Board-ului, respectiv Peter Bosek (director pe retail), Petr Brávek (director operațional), Gernot Mittendorfer (director financiar) și Jozef Síkela (director corporate și piețe), și a anunțat înlocuirea directorului general al Erste Bank, Thomas Uher. Contractul lui Cernkon expiră în decembrie 2020.

Rebranding la Banca Transilvania: Sigla, schimbată pentru a doua oară, acum cu tricolor CITEȘTE ȘI Rebranding la Banca Transilvania: Sigla, schimbată pentru a doua oară, acum cu tricolor

Uher a decis să demisioneze în această lună, după aproape șase ani în care a condus banca austriacă.

"Thomas a fost un jucător important al echipei Erste Bank și a menținut banca pe un curs stabil pe timpul turbulențelor economice globale (…). Cu toate acestea, nu am mai fost pe aceeași lungime de undă referitor la orientarea strategică a băncii", a spus, într-un comunicat, Andreas Treichl, directorul general al Erste Group.

Uher va fi înlocuit la șefia Erste Bank de Stefan Dörfler (45 ani), cel care a condus până în prezent divizia Group Markets a grupului austriac. 

Erste Group este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală și de Est, cu peste 16 milioane de clienți.

În România, Erste este prezentă prin subsidiara Banca Comercială Română (BCR), bancă privatizată în 2005, cînd austriecii au plătit statului peste 3,75 miliarde de euro pentru un pachet majoritar de 62% din acțiunile celei mai mari bănci românești în funcție de active. Ulterior, Erste și-a majorat participația la aproape 93,58%.

Grupul austriac a obținut un profit net de 841,7 milioane euro după primele șase luni ale anului, comparativ cu un rezultat de 487,2 milioane euro în intervalul similar din 2015. Profitul BCR a urcat cu 5,4% în perioada analizată, până la 636 milioane lei (141,5 milioane euro), în condițiile în care rata creditelor neperformante a scăzut la 14%, de la peste 23% în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste group
willibald cernko
thomas uher
conducere
schimbari