Garanti Bank România, profit în creștere cu 76% în 2021

Garanti Bank România, profit în creștere cu 76% în 2021
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 17 feb 2022

Garanti BBVA România a încheiat anul trecut cu un profit net de 142,8 milioane de lei, în creștere cu 76% față de rezultatul din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivelul grupului Garanti, profitul net în România a crescut anul trecut cu 55%, la 166,1 milioane de lei. Pe lângă bancă, Garanti mai are și o societate de credite de consum și una de leasing.

Grupul a înregistrat anul trecut venituri de 557,3 milioane de lei, în creștere cu 4% față de 2020. Activele au crescut cu 7% la 13 miliarde de lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Banca avea anul trecut credite în sold de 7,9 miliarde de lei și depozite de 8,8 miliarde de lei.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2021, Garanti BBVA Turcia a înregistrat un venit net consolidat de 13,6 miliarde de lire turcești (916 milioane de euro) și active de 849,4 miliarde de lire turcești (57,2 miliarde de euro).

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia. În 2021, BBVA Group a înregistrat un profit net atribuibil de 4,65 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bbva romania
garanti bank