4finance Holding a finalizat achiziția TBI Bank

4finance Holding a finalizat achiziția TBI Bank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 aug 2016

Grupul financiar 4finance Holding, condus de fostul șef al Bancpost George Georgakopoulos, a finalizat achiziția băncii bulgare TBI Bank EAD, inclusiv a sucursalei din România, a anunțat joi grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

4finance a plătit 69 milioane de euro pentru pachetul de 100% din acțiunile TBIF Financial Services, compania-mamă a TBI Bank, deținut de fondul olandez de investiții Kardan NV, la care se adaugă o sumă nespecificată care va fi achitată în baza unei evaluări a performanțelor băncii de la începutul anului, potrivit unui comunicat al 4finance.

În iunie, când banca centrală a Bulgariei și-a dat acordul în privința tranzacției, 4finance a anunțat că va plăti aproximativ 75 milioane de euro pentru TBI Bank.

"Achiziția TBI Bank va crește semnficativ prezența și profitabilitatea grupului în două dintre piețele în care suntem prezenți – Bulgaria și România -, care au împreună peste 26 milioane de locuitori", a spus directorul general al 4finance, George Georgakopoulos, cel care a condus Bancpost în perioada septembrie 2014-mai 2016.

Banca Comercială Carpatica, bază de deponenți cu 8% mai mică și pierderi semestriale de aproape 26 milioane lei CITEȘTE ȘI Banca Comercială Carpatica, bază de deponenți cu 8% mai mică și pierderi semestriale de aproape 26 milioane lei

TBI Bank EAD este o bancă de talie mică, activă în special pe segmentele de retail și IMM-uri. Cu active de 272 milioane de euro la finele lunii iunie, TBI se situează pe locul 22 în sistemul bancar din Bulgaria, care cuprinde 27 de bănci. Sucursala din România este a treia cea mai mică bancă locală în funcție de active, cu o cotă de piață de 0,13%.

Grupul TBIF Financial Services, fondat în Olanda în anul 2001, este specializat în achiziția și administrarea de active în Europa Centrală și de Est. Grupul  a intrat pe piața din România în 2002, prin compania de leasing TBI Leasing IFN SA, urmată în 2004 de compania de credite de consum TBI Credit IFN SA și în 2012 de sucursala din București a TBI Bank EAD Sofia.

4finance, cu sediul la Riga, Letonia, este prezent în România din 2014, prin intermediul societății financiare nebancare Zaplo IFN. Grupul este deținut indirect de fondul Tirona Ltd., din Cipru, controlat de Vera Boiko (rudă a miliardarului rus Oleg Boiko).

viewscnt
Afla mai multe despre
tbi bank
4finance holding
achizitie