Grupul italian Intesa Sanpaolo transferă peste 41 milioane euro către subsidiara din România

Grupul italian Intesa Sanpaolo transferă peste 41 milioane euro către subsidiara din România
scris 27 iun 2018

Capitalul Băncii Comerciale Intesa Sanpaolo România va fi majorat cu 190 de milioane de lei (echivalentul a circa 41 milioane de euro), la 1,076 miliarde de lei (191,5 milioane de euro), prin aport în numerar din partea Intesa Sanpaolo Holding International, acționar al subsidiarei din România.

Cei doi acționari ai băncii, Cassa di Risparmio di Firenze și Intesa Sanpaolo Holding International, au semnat majorarea capitalului social al subsidiarei din România, operațiune efectuată prin emisiunea unui număr de 19 milioane de acțiuni în formă dematerializată, la valoarea nominală de 10 lei/titlu.

Intesa Sanpaolo Holding International a realizat integral aportul de capital și deține în urma operațiunii 92,97% din acțiuni.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008. Î primele trei luni a trecut pe pierdere în România, cu un rezultat negativ de aproximativ 2 milioane de euro, pe fondul creșterii costurilor operaționale.

În primul trimestru din 2017, banca raportase un profit net de 2 milioane de euro în România. La finele lunii martie, Intesa Sanpaolo România avea active totale de 1 miliard de euro, în creștere de la 900 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

La începutul lunii, subsidiara din România a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo a anunțat că a finalizat transferul de activitate, constând în active și pasive, clienți și angajați, de la Intesa Sanpaolo Torino, sucursala București.

Intesa Sanpaolo Bank a anunțat că are acum un volum de active de 8,83 miliarde lei și o cotă de piață de aproximativ 2%. Ca urmare a finalizării transferului, activitatea Intesa Sanpaolo Torino, sucursala București, încetează, iar serviciile și produsele bancare vor fi oferite în continuare doar de către Intesa Sanpaolo Bank România, potrivit băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
majorare capital