HSBC își recunoaște abuzurile în executările silite și plătește o amendă de 470 milioane dolari

HSBC își recunoaște abuzurile în executările silite și plătește o amendă de 470 milioane dolari
scris 6 feb 2016

După sancțiunile cumulate de 25 miliarde dolari din anul 2012, autoritățile de supraveghere din SUA forțează și cea mai mare bancă britanică să admită că a folosit practici ilegale și impune plătirea unei amenzi de aproape jumătate de miliard de dolari.

Conglomeratul britanico-asiatic HSBC cu active de 2.670 miliarde dolari recunoaște în fața autorităților din SUA că a folosit practici abuzive atunci când a scos în stradă familii de americani în timpul crizei financiare și se obligă la plata unei sancțiuni de 470 milioane dolari, transmite Financial Times.

Este o nouă înțelegere dintr-o serie de litigii în urma cărora HSBC a plătit autorităților americane o serie de amenzi dintre care cea mai importantă este cea achitată în anul 2012, de 1,9 miliarde dolari, când banca a fost acuzată de înlesnirea spălării de bani de către traficanții de droguri și facilitarea finanțării organizațiilor teroriste.

Acuzațiile în ultimul caz erau că HSBC nu a ținut pasul cu contabilizarea plăților făcute de debitori, a colectat comisioane neautorizate și a furnizat "informații false sau înșelătoare" ca răspuns la plângerile consumatorilor.

HSBC nu mai acordă credite chinezilor care vor să cumpere proprietăți în SUA CITEȘTE ȘI HSBC nu mai acordă credite chinezilor care vor să cumpere proprietăți în SUA

De asemenea, personalul nepregătit corespunzător al HSBC nu a putut să răspundă întrebărilor debitorilor și a refuzat modificări ale contractelor de împrumut care ar fi fost opțiuni viabile. În urma acordului de vineri, instituția de credit britanică se angajează să plătească aproximativ 370 milioane de dolari pentru cleinții prejudiciați și altă sută de milioane de dolari către autoritățile SUA.

"Este un unic set de reguli pentru toată lumea, fără să conteze cât de bogați sau puternici sunt unii, iar aceasta îi include și pe creditorii care se angajează în pratici de afaceri abuzive", a declarat Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York. Kathy Madison, șefa departamentului pentru consumatori al diviziei americane a HSBC, a afirmat că banca este mulțumită de înțelegerea în care vor plăti amenda de aproape jumătate de miliard de dolari și crede că rezultatul va fi în favoarea proprietarilor americani de case și a industriei americane de real estate.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
hsbc
clauze abuzive
amenzi
sanctiuni
sua