ICBC a plătit o răscumpărare infractorilor cibernetici, după atacul din SUA de săptămâna trecută

ICBC a plătit o răscumpărare infractorilor cibernetici, după atacul din SUA de săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2023

Banca chineză ICBC, cea mai mare bancă din lume după active, a plătit o răscumpărare infractorilor cibernetici care au spart sistemul informatic al diviziei americane a instituției financiare, săptămâna trecută, a declarat luni un reprezentant al bandei de ransomware Lockbit, într-un comunicat citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Agenția de presă nu a putut verifica în mod independent.

Grecia a vândut 9% din acțiunile Alpha Bank către Unicredit CITEȘTE ȘI Grecia a vândut 9% din acțiunile Alpha Bank către Unicredit

Divizia americană a băncii a fost lovită de un atac de tip ransomware care a perturbat tranzacțiile de pe piața titlurlor de Trezorerie din SUA, joia trecută, scrie News.ro.

”Au plătit o răscumpărare, afacere încheiată”, a declarat reprezentantul Lockbit pentru Reuters, prin intermediul Tox, o aplicație de mesagerie online.

Atacul cobernetic împotriva băncii chineze  ICBC a făcut ca unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacțiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze un capital semnificativ în divizie pentru a deconta tranzacțiile, au spus surse familiare cu problema, citate de Reuters.

BNY Mellon și-a primit banii ulterior, au spus sursele.

Atacul, confirmat joi de ICBC, este cel mai recent dintr-un șir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an.

Profit Financial.forum - Lideri ai piețelor financiare, autorități din conducerea BNR, Guvernului, Ministerului de Finanțe, ASF, manageri de top din bănci, companii listate, firme de asigurări și administratori de fonduri CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum - Lideri ai piețelor financiare, autorități din conducerea BNR, Guvernului, Ministerului de Finanțe, ASF, manageri de top din bănci, companii listate, firme de asigurări și administratori de fonduri

ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, a declarat joi că investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale și că face progrese către recuperarea din acesta.

Reprezentanții ICBC le-au spus participanților de pe piață, la un apel organizat de grupul industrial Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), vineri, că a angajat o terță parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure, au spus surse.

ICBC nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
icbc
infractori cibernetici