ING Bank reduce dobânda fixă la creditele ipotecare

ING Bank reduce dobânda fixă la creditele ipotecare
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 18 feb 2021

ING Bank România a redus cu 0,2 puncte procentuale dobânda fixă la creditele ipotecare și lansează o campanie promoțională la creditele de nevoi personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobânda la împrumuturile ipotecare cu dobândă fixă pe 7 ani scade la 4,49%. După expirarea perioadei de dobândă fixă, rata este egală cu referința IRCC la care se adaugă o marjă de 2,26 puncte procentuale.

Pentru un credit de 400.000 de lei pe 30 de ani, cu avans de 25% și asigurare de viață, rata lunară valabilă timp de 7 ani este de 2.024 lei și valoarea totală plătibilă de 757.000 de lei la nivelul curent al IRCC. Dobânda crește cu 0,5 puncte procentuale în cazul în care  avansul e mai mic de 25% (avansul minim e 15%) și cu încă 0,3 pp dacă lipsește asigurarea de viață. De asemenea, dobânzile sunt cu 0,3 pp mai mari pentru împrumuturile mai mici de 400.000 de lei.

Consiliul Fiscal consideră fezabilă ținta de deficit pe 2021 și crede că veniturile ar putea fi chiar mai mari. Avertismente pentru următorii trei ani CITEȘTE ȘI Consiliul Fiscal consideră fezabilă ținta de deficit pe 2021 și crede că veniturile ar putea fi chiar mai mari. Avertismente pentru următorii trei ani

Banca olandeză are promoție la creditele de nevoie personale până pe 15 martie. Dobânda este redusă cu 1 pp la 5,99%, rată pentru care clientul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: transferarea veniturilor la ING Bank România, refinanțarea a cel puțin unui credit extern și contractarea unei sume de cel puțin 50.000 de lei, cu asigurare de viață.

Ajustarea dobânzilor vine în contextul în care Banca Națională a României a redus rata cheie cu 0,25 pp la 1,25% în ianuarie, un nou minim istoric. În ultimul an, rata cheie a scăzut cu 1,25 pp, ceea ce a atras și scăderea dobânzilor din piața interbancară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank romania
credit ipotecar