Concedieri masive la Tarom: aproape jumătate dintre angajați vor fi disponibilizați

Concedieri masive la Tarom: aproape jumătate dintre angajați vor fi disponibilizați
scris 18 feb 2021

Planul de restructurare al Tarom, trimis Comisiei Europene ulterior primirii ajutorului de salvare, prevede disponibilizarea a 700 dintre cei aproape 1.500 de angajați, închiderea a 11 agenții externe, restructurarea urmând să se deruleze în următorii doi ani.

Potrivit unei analize din cadrul companiei, astăzi raportul este 1 șef la 11 angajați.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Tarom mai are acum aproape 1.500 de salariați. Din iunie anul trecut până acum au plecat 250 de angajați. În total, până la sfârșitul verii acestui an, trebuie să mai plece 700 de oameni. Dintre angajații rămași, 1.000 sunt acum în șomaj tehnic, după ce săptămâna de muncă a fost redusă de la 5 la 4 zile, arată Știrile Pro TV.

Tarom operează acum doar 20% din cursele pe care le avea înainte de pandemie. Așa că, potrivit raportului, compania are nevoie urgent să facă economii.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Numai din reducerea traseelor curselor de preluare a angajaților, dar și din reducerea numărului de microbuze și autobuze pentru angajații Tarom, compania va economisi anual 100.000 de euro. Tot 100.000 de euro Tarom va economisi și din pregătirile pentru piloți și însoțitorii de zbor. În acest caz au fost renegociate contracte, iar în plus unele cursuri vor fi online.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Totodată, vor fi închise birourile neperformante din Austria, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Turcia și Ungaria. Procesul se va finaliza în mai 2021. Serviciile oferite de agenții vor trece în online. Potrivit raportului, economia estimată în 2021 din aceste desființări va fi de 1,5 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
concedieri