Intesa Sanpaolo a trecut pe profit în România anul trecut, cu un rezultat de 3 milioane euro

Intesa Sanpaolo a trecut pe profit în România anul trecut, cu un rezultat de 3 milioane euro
scris 4 feb 2017

Grupul italian Intesa Sanpaolo a trecut pe profit în România, cu un rezultat net de 3 milioane euro în 2016, de la pierderi de 29 milioane euro cu un an în urmă, pe fondul reducerii provizioanelor cu împrumuturile neperformante și al scăderii costurilor operaționale.

Cel mai mare creditor din Peninsulă în funcție de venituri și-a redus cheltuielile pe piața românească cu 10,7% anul trecut, până la 24 milioane euro, potrivit raportului financiar anual prezentat vineri de grup. Venitul operațional al Intesa Sanpaolo România a scăzut în același interval cu 7,7%, la aproximativ 38 milioane euro.

Portofoliul de credite îndoielnice s-a restrâns puternic, de la 45 milioane euro la 12 milioane de euro, în timp ce valoarea creditelor în pierdere a scăzut cu 3 milioane euro, până la 8 milioane euro. Intesa Sanpaolo a constituit provizioane pentru 59% din creditele îndoielnice și 43% din cele clasificate în pierdere.

Asociația avocatului Piperea a pierdut pe fond un proces cu băncile care au acordat credite în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Asociația avocatului Piperea a pierdut pe fond un proces cu băncile care au acordat credite în franci elvețieni

Nivelul creditelor performante a rămas stabil comparativ cu anul 2015, la 600 milioane euro, potrivit datelor băncii.

La finele lunii decembrie, activele Intesa pe piața românească se situau la 900 milioane euro, reprezentând 0,1% din valoarea totală a activelor grupului italian.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

La nivel de grup, profitul net al Intesa a crescut cu 14%, la 3,1 miliarde euro, cel mai bun rezultat începând cu anul 2007. Recent, grupul a anunțat că analizează o fuziune cu Assicurazioni Generali, iar presa italiană a scris că Intesa ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde euro în vederea preluării asigurătorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
profit
rezultate