John McAfee a fost pus sub acuzare pentru fraude cu criptomonede

John McAfee a fost pus sub acuzare pentru fraude cu criptomonede
scris 6 mar 2021

John McAfee, creatorul softului antivirus care îi poartă numele, a fost pus sub acuzare, vineri, în Statele Unite, alături de un asociat al său, pentru fraude cu criptomonede de ordinul milioanelor de dolari, transmite Reuters.

McAfee, în vîrstă de 75 de ani, și consilierul său Jimmy Watson, de 40 de ani, sunt acuzați că s-au angajat într-o schemă care constă în promovarea unui activ și vânzarea ulterioară a acestuia, a declarat directorul adjunct al FBI, William F. Sweeney Jr., într-o conferință de presă la care a fost anunțată inculparea lui McAfee la un tribunal federal din Manhattan.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

McAfee, care a candidat de două ori la președinția Statelor Unite, este în prezent reținut în Spania, unde este supus unor acuzații separate de evaziune fiscală, informează News.ro.

El a demisionat în 1994 din compania pe care a fondat-o, iar în 2013 a creat un video parodie, în care a explicat modul în care utilizatorii pot să dezinstaleze softul.

În 2019, lui McAfee i s-a impus că plătească despăgubiri în valoare de 25 de milioane de dolari pentru uciderea unui fost vecin în Belize, în 2012.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

McAfee și echipa sunt acuzați că au cumpărat o cantitate mare de criptomonede altcoins, le-au promovat apoi online cu ”tweeturi înșelătoare și false” care au dus la creșterea artificială a prețurilor pe piață.

”Membrii echipei McAfee au câștigat împreună peste 2 milioane de dolari, profituri ilicite din activitățile cu altcoin”, acuză Departamentul de Justiție.

Cei doi s-au mai folosit de popularitatea contului pe Twitter al lui McAfee pentru a promova ”diverse criptomonede prin intermediul unor afirmații false și înșelătoare, pentru a-și ascunde adevăratele lor motive interesate”, a afirmat procurorul Audrey Strauss din Manhattan, într-un comunicat al Departamentului de Justiție.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Echipa s-a folosit de media socială pentru a promova evenimente de strângere de fonduri destinate unor startupuri pentru criptomonede, ascunzând faptul că era recompensată pentru tweeturile promoționale.

McAfee, Watson și restul echipei au câștigat ”peste 11 milioane de dolari pe care le-au ascuns de investitori”, mai arată actele de acuzare.

McAfee și Watson sunt acuzați de conspirație pentru fraudă cu instrumente financiare și de mărfuri, conspirație pentru fraudă online, fraudă online, conspirație pentru promovarea fraudei și conspirație pentru spălare de bani.

Watson a fost arestat joi, în Texas, și urma ca vineri să fie adus în fața unui judecător.

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare și Comisie pentru tranzacții cu contracte futures pentru mărfuri au înregistrat acuzații civile separate împotriva lui McAfee și a lui Watson.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcafee
criptomonede
fraudă