JPMorgan avansează propunerea de preluare a companiei britanice de plăți Worldpay Group, una dintre cele mai mari achiziții după criză

JPMorgan avansează propunerea de preluare a companiei britanice de plăți Worldpay Group, una dintre cele mai mari achiziții după criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2017

JPMorgan a făcut o propunere preliminară pentru o posibilă preluare a companiei britanice de plăți Worldpay Group, care ar putea fi una dintre cele mai mari achiziții ale băncii americane după criza financiară, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Board-ul Worldpay a anunțat marți că a primit o astfel de propunere din partea JPMorgan și a procesatorului american de carduri de credit Vatif. Board-ul a notat într-un comunicat că nu există vreo certitudine că va fi făcută o ofertă și că cele două companii pot să anunțe până la 1 august dacă intenționează acest lucru, arată news.ro.

Un purtător de cuvânt al Vantiv nu a fost disponibil pentru comentarii.

Worldpay procesează zilnic milioane de plăți în magazine, online și prin telefoanele mobile, majoritatea în Marea Britanie și SUA.

UPDATE.Firma de asigurări unde sunt acționari Jean Valvis și Poșta Română ar putea plăti până la 4 milioane euro în urma incendiului de la Balotești. Garanta: Confirmăm că avem Prestige Mob în portofoliu. Suntem alături de ei în orice situație CITEȘTE ȘI UPDATE.Firma de asigurări unde sunt acționari Jean Valvis și Poșta Română ar putea plăti până la 4 milioane euro în urma incendiului de la Balotești. Garanta: Confirmăm că avem Prestige Mob în portofoliu. Suntem alături de ei în orice situație

Până luni dup-amiază, înainte ca propunerea să fie dezvăluită, Worldpay avea o capitalizare bursieră de 6,39 miliarde de lire sterline (8,24 miliarde dolari). Acțiunile Worldpay au crescut marți cu 22%, în urma informațiilor.

Afacerile în domeniul plăților au fost în ultima perioadă ținte atractive de preluare. Băncile și companiile de plăți își reconfigurează ofertele pe măsură ce clienții record la carduri și dispozitive mobile pentru a face plăți.

Între timp, comisioanele de procesare sunt presate de autoritățile de reglementare și creșterea concurenței venite din partea startup-urilor tehnologice, așa că procesatorii existenți vor să facă economii prin fuziuni și achiziți.

Compania europeană de plăți Nets, care concurează Worldpay, a anunțat weekend-ul trecut că a primit o propunere de preluare.

VIDEO Alexandru Badan, co-fondatorul TraLaLa, la Profit LIVE: O afacere TraLaLa. Cum au pornit doi părinți o afacere online de la o nevoie proprie CITEȘTE ȘI VIDEO Alexandru Badan, co-fondatorul TraLaLa, la Profit LIVE: O afacere TraLaLa. Cum au pornit doi părinți o afacere online de la o nevoie proprie

În aprilie, Mastercard a obținut acordul autorităților de reglementare pentru preluarea companiei tehnologice de plăți VocaLink Holdings, pentru circa 920 de milioane de dolari.

JPMorgan operează deja un serviciu de plăți în Europa, cu sediul în Irlanda și procesează zilnic aproximativ 40 de milioane de tranzacții de credit și debit.

Worldpay s înregistat în 2016 o creștere de 15% a veniturilor, la 4,54 de miliarde de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
jp morgan
worldpay