Liviu Voinea, viceguvernator: În primul și în primul rând, trebuie exclusă Prima Casă de la darea în plată

Liviu Voinea, viceguvernator: În primul și în primul rând, trebuie exclusă Prima Casă de la darea în plată
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 31 mar 2016

Prioritatea numărul unu a Parlamentului ar trebui să fie excluderea creditelor Prima Casă de la aplicarea legii dării în plată, a declarat viceguvernatorul Liviu Voinea, în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică privind forma finală a legii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apoi, spune Voinea trebuie introdus un plafon, care nu ar fi neconstituțional, pentru că astfel de plafoane există și în Codul fiscal, la pensii sau la tranzacțiile imobiliare.

Legea ar trebui să fie opțională, mai adaugă el, astfel încât debitorul să aibă opțiunea de a lua credite cu dare în plată, dar cu avans mai mare sau credite fără, dar cu avans mai mic.

Ioan Cupșa, PNL, vicepreședintele comisiei, a declarat că programul Prima Casă va fi eliminat din lege.

Olteanu, BNR: Somnul autorităților publice naște monștri. De asta pierdem timpul discutând despre darea în plată, pentru a repara greșeli ale trecutului CITEȘTE ȘI Olteanu, BNR: Somnul autorităților publice naște monștri. De asta pierdem timpul discutând despre darea în plată, pentru a repara greșeli ale trecutului

"Ne bucurăm și vă mulumim dacă programul va fi eliminat din această lege, astfel încât să poată continua și în viitor", a răspuns Voinea.

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a insistat ca Parlamentul să voteze introducerea unui prag de îndatorare de 65%, astfel încât legea să aibă o componentă socială.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu voinea
legea privind darea in plata
darea in plata