Mesaj din Germania: Datoria la nivelul UE nu trebuie să fie comună

Mesaj din Germania: Datoria la nivelul UE nu trebuie să fie comună

Sursa foto: Stephan Bock / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2020

Banca centrală a Germaniei avertizează că emiterea de datorie comună de către Uniunea Europeană trebuie să rămână o excepție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia liderilor Uniunii Europene de a emite o datorie comună pentru a finanța ajutorul acordat statelor afectate de criza coronavirusului ar trebui să rămână o excepție și să nu servească ca bază pentru viitoarele dificultăți bugetare, a afirmat, duminică, președintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Liderii UE au aprobat, în noaptea de luni spre marți, un plan de relansare istoric, menit să susțină economia europeană afectată de criza COVID-19, care se bazează pentru prima oară pe o datorie comună. Pentru a susține economia europeană care trece printr-o recesiune istorică, planul prevede un fond de 750 miliarde euro, care ar putea fi împrumutați de Comisia Europeană de pe piețele financiare. Acest fond include subvenții în valoare de 390 miliarde euro, care vor fi alocate statelor celor mai afectate de pandemie. Aceasta va fi datoria comună ce trebuie rambursată de către cei 27.

Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci CITEȘTE ȘI Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci

"Este important că UE și-a dovedit capacitatea de a acționa în perioada crizei, arătând solidaritate și din punct de vedere financiar, ceea ce reprezintă calea optimă în actuala criză", a declarat Weidmann, într-un interviu acordat grupului german de presă Funke. Oficialul german a adăugat că mecanismul privind datoria comună trebuie să rămână o excepție, iar programul final de ajutor trebuie să cuprindă condiții stricte.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
bundesbank
ue