Miliardarul Gupta majorează capitalul BRCI

Miliardarul Gupta majorează capitalul BRCI
scris 8 apr 2021

Capitalul social al Băncii Române de Credite și Investiții urmează să fie majorat cu un sfert, potrivit unei propuneri ce urmează să fie votată în 8 mai. Banca este deținută de miliardarul indian Sanjeev Gupta, care mai deține în România și combinatul siderurgic din Galați.

Este cea de a doua majorare de capital la BRCI după preluarea băncii de către Gupta de la Dorinel Umbrărescu. Anul trecut au fost convertite împrumuturi subordonate în capital în valoare de 63 de milioane de lei, până la un total al capitalului social de 98 de milioane de lei. Acum, directoratul băncii propune majorarea capitalului cu încă 24,7 milioane de lei, la 122,7 milioane de lei.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Banca a deschis anul trecut o agenție în Galați și a reluat activitatea pe piața retail. În 2019, BRCI a încheiat cu o pierdere de 8,2 milioane de lei, ușor redusă de la 9,2 milioane de lei în 2018, și cumula pierderi de 36,2 milioane de lei. Activele băncii erau de doar 165,8 milioane de lei, plasate aproape integral în depozite la alte bănci comerciale, la BNR și în titluri de stat. Situațiile financiare pe 2020 nu au fost încă publicate.

Gupta mai deține în Galați și combinatul siderurgic Liberty Steel, parte a GFG Alliance.

Recent, presa europeană scria că GFG are probleme de finanțare, în condițiile în care unul dintre creditorii săi principali s-a prăbușit. Grupul are nevoie de 100 de milioane de euro pentru a acoperi certificatele de emisii de carbon pentru fabricile din Europa de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca romana de credite si investii
brci
sanjeev gupta