Norvegia majorează surprinzător rata dobânzii

Norvegia majorează surprinzător rata dobânzii
scris 19 sep 2019

Banca Centrală a Norvegiei (Norges Bank) a majorat principala rată a dobânzii cu un sfert de punct procentual (0,25%), o decizie surprinzătoare față de reducerea costului creditului anunțată de Rezerva Federală a SUA (Fed) și Banca Centrală Europeană (BCE), dar a informat că este puțin probabilă o înăsprire suplimentară a politicii monetare, pe fondul încetinirii economiei mondiale, transmite Reuters.

Joi, Norges Bank a majorat de la 1,25% la 1,50% dobânda cheie, în linie cu estimările a 15 din cei 29 de economiști intervievați de Reuters. Restul se așteptau la menținerea costului creditului, scrie Agerpres.

Societe Generale își va restructura operațiunile de retail banking din Franța CITEȘTE ȘI Societe Generale își va restructura operațiunile de retail banking din Franța

Este a patra înăsprire a politicii monetare decisă de Banca Centrală a Norvegiei în ultimele 12 luni, dar guvernatorul Oeystein Olsen a declarat că, ținând cont de perspectivele economice și de echilibrul riscurilor, "rata dobânzii va rămâne probabil la acest nivel în următoarea perioadă".

În 2020, ar putea fi șanse de 40% pentru o nouă majorare a dobânzii", a afirmat Frank Jullum, economist al Danske Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a norvegiei
norges bank