OTP Bank estimează că va afla până la jumătatea lunii iulie dacă i-a fost acceptată oferta pentru Banca Românească

OTP Bank estimează că va afla până la jumătatea lunii iulie dacă i-a fost acceptată oferta pentru Banca Românească
scris 22 mai 2017

OTP Bank se așteaptă să afle până la jumătatea lunii iulie dacă i-a fost aceptată oferta pentru preluarea creditorului român Banca Românească, a declarat luni pentru Reuters vicepreședintele grupului maghiar, Laszlo Wolf, care a precizat că OTP are în vedere și alte tranzacții în România, unde țintește dublarea, sau chiar triplarea cotei de piață actuale.

Profit.ro a anunțat în exclusivitate, la începutul lunii martie, că OTP poartă discuții avansate cu National Bank of Greece (NBG) în vederea achiziției participației deținute la Banca Românească. NBG este acționar majoritar la Banca Românească, cu o participație de 99,279%.

“Estimez că vom afla vești despre semnarea unui acord pentru Banca Românească la finele lunii iunie, sau la începutul lunii iulie”, a spus Wolf la summitul Investiții în Europa Centrală și de Est, organizat de Reuters.

OTP Bank este interesată să cumpere Bancpost CITEȘTE ȘI OTP Bank este interesată să cumpere Bancpost

Vicepreședintele grupului maghiar a adăugat că OTP vrea să își majoreze cota de piață din România la 7-8%, “nu doar prin acest acord”. În prezent, OTP Bank are o cotă de aproximativ 3% în România.

"Per asamblu, va fi bine dacă vom ajunge la 6-7-8%", a spus el.

Banca Românească avea, la finele lui 2015, ultimele date disponibile, un portofoliu de credite de 4,8 miliarde de lei – o cotă de piață de 2,2% -, din care suma de peste 4 miliarde de lei era aferentă împrumuturilor pentru persoanele fizice (2,8 miliarde de lei credite ipotecare).

Pe valute, creditele nete în euro erau de circa 2,2 miliarde de lei (echivalent), cele în franci elvețieni de 1,1 miliarde de lei și cele în lei de circa 1 miliard de lei. Creditele în valută acordate persoanelor fizice, în special cele în franci elvețieni, au adus o serie de litigii pentru Banca Românească, inclusiv cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

OTP Bank este interesată și de o eventuală achiziție a Bancpost, "atunci când Eurobank o va vinde", potrivit unei declarații recente a directorului general Sandor Csanyi. “Sunt mai multe bănci la vânzare în România și le vom analiza pe fiecare în parte”, a afirmat Sandor într-un interviu comun pentru Reuters și Bloomberg.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
otp
banca romaneasca
nbg
oferta
preluare
otp bank