National Bank of Greece a obținut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, după pierderi în 2015

National Bank of Greece a obținut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, după pierderi în 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2017

National Bank of Greece (NBG), grup financiar elen prezent și în România, a obținut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, după pierderi de 2,49 de miliarde de euro în 2015, potrivit datelor publicate vineri de a doua mare bancă din Grecia în funcție de active, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trimestrul al patrulea, NBG a obținut un  profit net de 73 de milioane de euro, excluzând activele scoase la vânzare și operațiunile închise, scrie News.ro.

Veniturile operaționale ale NBG au urcat cu 8,1%, la 1,89 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile operaționale au scăzut cu 3,7%, la 1,17 milairde de euro.

Soldul net al creditelor a scăzut cu 3,6%, la 35,47 miliarde de euro, în timp ce depozitele au crescut cu 0,4%, la 40,45 miliarde de euro.

Rata creditelor cu întârziere de peste 90 de zile a scăzut anul trecut cu 0,4 puncte procentuale, la 32,9%.

”Prioritățile din 2017 includ reducerea în continuare a expunerii la creditele neperformante, în conformitate cu angajamentele asumate în discuțiile cu instituțiile internaționale”, a declarat într-un comunicat directorul general al NBG, Leonidas Fragiadakis. said in a statement.

NBG deține divizii în Serbia, Macedonia, Albania, România (Banca Românească) și Cipru.

Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul CITEȘTE ȘI Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul

Grupul intenționează să vândă în acest an divizia de asigurări National Insurance, în cadrul planului de restructurare urmând să renunțe și la alte active.

NBG a convenit în ianuarie vânzarea diviziei din Bulgaria, United Bulgarian Bank, băncii belgiene KBC Group, într-un acord de 610 milioane de euro. În luna iunie a anului trecut, banca elenă a vândut divizia turcă Finansbank către Qatar National Bank, pentru 2,7 miliarde de euro.

Alpha Bank, a patra mare bancă din Grecia, prezentă la rândul ei în România, a înregistrat în 2016 un profit net e 42,3 milioane de euro, după pierderi de 1,37 miliarde de euro în 2015, potrivit datelor publicate vineri.

Băncile din Grecia vor să reducă expunerea la împrumuturile neperoformante de la 107 miliarde de euro la 66,7 miliarde de euro, până în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
national bank of greece