PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, se așteaptă să înceapă operațiunile în România anul viitor

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, se așteaptă să înceapă operațiunile în România anul viitor
scris 16 sep 2021

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, anticipează că va începe operațiunile pe piața din România în a doua jumătate a anului viitor.

Așa cum a anunțat Profit.ro în martie, PKO Bank va deschide în România o o sucursală corporativă.

Indicele ROBOR crește CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR crește

"Banca implementeză o strategie de dezvoltare externă și, printre altele, deschide sucursale crporative în țări cu nivel ridicat de exporturi și investiții din partea companiilor poloneze. România are o creștere a PIB  foarte mare și o rată a șomajului reletiv redusă. Totodată, are o dinamică bună a formării brute de capital fix", afirmă directorul diviziei de dezvoltare externă a PKO, Robert Zmiejko, citat de agenția PAP.

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia a trimis deja o notificare către  Banca Națională a României (BNR), în conformitate cu legislația europeană, potrivit directorului.

„Astfel, ne apropiem de atingerea obiectivului de a începe operațiunile în a doua jumătate a anului 2022”, a adăugat Zmiejko.

PKO, bancă de stat pe piață din 1919, a mai deschis astfel de sucursale la Frankfurt (Germania, 2015), Praga (Cehia, 2017) și în Slovacia, anul trecut, Brexit-ul oprind planurile pentru deschiderea unei sucursale în Marea Britanie.

Banca  are o capitalizare de aproximativ 6 miliarde euro, de duă ori mai mare comparativ cu Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
pko
pko bank polski
polonia
pko bank romania