SURPRIZĂ - PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, cu o capitalizare dublă față de Banca Transilvania, vine în România

SURPRIZĂ - PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, cu o capitalizare dublă față de Banca Transilvania, vine în România
scris 26 mar 2021

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, cu o capitalizare de aproximativ 6 miliarde euro, dublu comparativ cu Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală, va intra în România, urmând să deschidă o sucursală corporativă, dedicată companiilor, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sucursala bancară va fi deschisă la București, dacă nu în acest an, cel mai târziu în prima parte a anului viitor, în funcție și de evoluția pandemiei.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Odată cu această bancă, mai multe companii poloneze, implicate în producția de încălțăminte, mobilier, electrocasnice, ca și în construcții, ar urma să intre în România.

În 2019, conform celor mai recente date, în România erau înregistrate 1.182 companii cu capital polonez.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

PKO, bancă de stat pe piață din 1919, a mai deschis astfel de sucursale la Frankfurt (Germania, 2015), Praga (Cehia, 2017) și în Slovacia, anul trecut, Brexit-ul oprind planurile pentru deschiderea unei sucursale în Marea Britanie.

Profit.ro a anunțat recent că grupul polonez FERRO, unul dintre liderii pieței de echipamente sanitare și de instalații din Europa Centrală și de Est, printre ai cărei acționari se numără fonduri de pensii și de investiții, ca și companii de asigurări, precum PKO, ia în calcul deschiderea unei fabrici în România, dar și posibilitatea achiziționării unui producător local, pentru extinderea portofoliului de produse.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În 2016, PKO Bank Polski a preluat divizia poloneză a băncii austriece Raiffeisen Bank International, pentru 850 milioane de zloți (218 milioane dolari).

Preluarea diviziei băncii austriece de către PKO a făcut parte din strategia guvernului polonez de creștere a cotei de piață a firmelor poloneze în sectorul financiar dominat de bănci din zona euro. PKO a anunțat atunci că achiziția îi permite să își extindă finanțarea către companiile mici și mijlocii.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

PKO a acordat finanțări pentru diferite mari grupuri cu operațiuni și în România, precum Fondul de investiții american Paine&Partners, care controlează companiile agricole Silosud și Agrinatura din Teleorman și administrează, prin britanicii de la Spearhead, 18.000 hectare de teren agricol în România.

PKO Bank Polski acoperă 18,4% din piața poloneză de economii, 17,6% la împrumuturi, 11,2% pe piața de leasing și 22,2% pe piața fondurilor mutuale pentru persoane fizice, cu peste 9,51 milioane carduri emise și 5 milioane aplicații active.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Anul trecut, conform datelor preliminare, grupul PKO BP a generat un profit de 2,65 miliarde PLN (571,2 milioane euro), cu 34,4 % sub cifra din anul precedent. Numai în trimestrul IV din 2020, grupul a generat inițial un profit de 627 milioane PLN (135,1 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
pko bank polski
raiffeisen bank international