Presa germană: Deutsche Bank analizează fuziunea cu o bancă franceză, BNP Paribas sau Société Générale

Presa germană: Deutsche Bank analizează fuziunea cu o bancă franceză, BNP Paribas sau Société Générale
scris 27 ian 2019

Directorii Deutsche Bank iau în considerare posibilitatea unei fuziuni cu băncile franceze BNP Paribas sau Société Générale, ceea ce ar aduce împreună diviziile lor de investiții bancare, iar suprapunerile la diviziile de retail ar fi reduse, potrivit publicației Handelsblatt.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, traversează o perioadă tulbure și trebuie să pună în aplicare un proces de reorganizare menit să crească rezultatele prin reorientarea către activitățile cele mai profitabile. Cea mai mare provocare este stabilizarea activității de tranzacționare, care aduce o parte semnificativă din venituri, reducând în același timp ambițiile pe parte de bancă de investiții globală.

Cel mai mare grup bancar din Germania, Deutsche Bank, trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's și ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană, relatează și Agerpres.

Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro CITEȘTE ȘI Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro

Acțiunile Deutsche Bank au încheiat anul 2018 cu o cădere de 56%, după ce în decembrie aproximativ 170 de criminaliști, procurori și inspectori fiscali au percheziționat șase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt și din jurul acestui oraș, pe fondul acuzațiilor de spălare de bani.

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite investighează rolul jucat de Deutsche Bank într-o schemă de spălare de bani din Rusia în care a fost implicată alături de banca daneză Danske Bank.

Reprezentanții Deutsche nu au dorit să comenteze informațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
fuziune
bnp paribas
societe generale