Presă: UBS s-a oferit să cumpere Credit Suisse cu cel mult 1 miliard de dolari

Presă: UBS s-a oferit să cumpere Credit Suisse cu cel mult 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2023

UBS Group s-a oferit să cumpere Credit Suisse pentru până la 1 miliard de dolari, guvernul elvețian intenționând să schimbe legile țării pentru a ocoli votul acționarilor asupra tranzacției, a informat duminică Financial Times, citând surse apropiate discuțiilor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Credit Suisse și UBS au refuzat să comenteze, iar guvernul elvețian nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, arată News.ro.

Autoritățile s-au străduit să salveze banca cu o istorie de 167 de ani, care se numără printre cei mai mari administratori de avere din lume, înainte ca piețele financiare să se redeschidă luni.

Bursa de Valori București (BVB) a pierdut 9,78 miliarde de lei la capitalizare în săptămâna de tranzacționare CITEȘTE ȘI Bursa de Valori București (BVB) a pierdut 9,78 miliarde de lei la capitalizare în săptămâna de tranzacționare

Fiind una dintre cele 30 de bănci cu importanță sistemică la nivel mondial, prăbușirea Credit Suisse s-ar răspândi în întregul sistem financiar.

Financial Times scrie că acordul, în totalitate în acțiuni, ar urma să fie semnat duminică.

Citând persoane familiare cu chestiunea, Financial Times spune că o ofertă a fost făcută duminică dimineață la prețul de 0,25 franci elvețieni (0,27 dolari) pentru o acțiune Credit Suisse, cu mult sub prețul de închidere de vineri, de 1,86 franci elvețieni, și aproape șterge acționarii existenți ai băncii.

UBS a insistat, de asemenea, asupra unei ”modificări adverse semnificative”, care anulează tranzacția în cazul în care spread-urile de nerambursare a creditelor cresc cu 1 punct procentual sau mai mult, a adăugat articolul.

Cu toate acestea, FT a remarcat că situația se mișcă rapid și nu există nicio garanție că termenii vor rămâne aceleași sau că se va ajunge la o înțelegere.

Coreea de Sud: Guvernul intenționa să crească săptămâna de lucru la 69 de ore. Cine s-a opus CITEȘTE ȘI Coreea de Sud: Guvernul intenționa să crească săptămâna de lucru la 69 de ore. Cine s-a opus

O persoană care cunoaște discuțiile de mai devreme a declarat pentru Reuters că UBS a cerut garanții de 6 miliarde de dolari de la guvernul elvețian, ca parte a unei posibile achiziții a rivalului său.

Garanțiile pe care le cere UBS ar acoperi costul lichidării unor părți din Credit Suisse și potențialele costuri pentru litigii, au declarat două persoane pentru Reuters.

O sursă a avertizat anterior că discuțiile întâmpină obstacole semnificative și că 10.000 de locuri de muncă ar putea fi eliminate dacă cele două bănci se combină.

Asociația angajaților băncilor din Elveția a cerut duminică crearea imediată a unui grup de lucru care să se ocupe de riscul pentru locurile de muncă.

Negocierile frenetice din weekend cu privire la viitorul Credit Suisse urmează unei săptămâni brutale pentru acțiunile bancare și eforturilor din Europa și Statele Unite de a susține sectorul după prăbușirea băncilor americane Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA CITEȘTE ȘI Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA

Administrația președintelui american Joe Biden a luat măsuri pentru a susține depozitele consumatorilor, în timp ce banca centrală elvețiană a împrumutat 53 de miliarde de dolari Credit Suisse pentru a-și stabiliza bilanțul.

UBS a fost supusă presiuni din partea autorităților elvețiene să preia rivalul său local, pentru a ține criza sub control, au spus două persoane care cunosc problema.

Planul ar putea duce la separarea diviziei elvețiane a Credit Suisse, în timp ce Bloomberg a relatat că discuțiile de preluare puneau sub semnul întrebării planurile de a-și retrage banca de investiții sub brandul First Boston.

Autoritățile americane lucrează cu omologii lor elvețieni pentru a ajuta la intermediarea unei tranzacții, a scris Bloomberg, în timp ce Sky News a spus că Banca Angliei le-a indicat omologilor internaționali și UBS că va sprijini preluarea propusă a Credit Suisse, care consideră Marea Britanie drept o piață cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
oferta
cumpărare
1 miliard