Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare

Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare

Inquam Photos/George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2023

Fostul prim-ministru și președinte al Partidului Național Liberal Florin Cîțu susține că actuala coaliție de guvernare formată de PNL alături de PSD a făcut ”la fel de mult rău românilor cât a făcut guvernarea lui Liviu Dragnea”. Întrebat dacă va propune ieșirea PNL de la guvernare, fostul președinte liberal a spuns dă dorește discutarea acestei propuneri în partid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În septembrie 2021, când a fost ales lider al liberalilor, fostul premier declara că atât timp cât va fi președinte al PNL, nu va face alianță cu PSD. Acest lucru s-a întâmplat însă după doar două luni, la 25 noiembrie 2021, dar fără Florin Cîțu ca prim-ministru, acesta pierzând și funcția de lider al PNL în aprilie 2022, iar în prezent nu mai deține vreo funcție importantă în PNL.

”Vreau să discutăm asta în partid, eu cred că trebuie să ne gândim la această variantă, avem nevoie de a ne întoarce către electoratul PNL, să ne discociem de PSD, trebuie să face acest lucru”, a spus, potrivit News.ro, Florin Cîțu, întrebat dacă va propune ieșirea PNL de la guvernare.

Paradox: Ministrul Culturii inițiază scutiri după scutiri de la plata taxei de 1% pentru Fondul Cultural CITEȘTE ȘI Paradox: Ministrul Culturii inițiază scutiri după scutiri de la plata taxei de 1% pentru Fondul Cultural

”Această coaliție, în ultimul an, a făcut la fel de mult rău românilor cât a făcut guvernarea lui Liviu Dragnea. Și trebuie să te întrebi cât timp mai păstrezi această coaliție, care este acum deja o coaliție împotriva românilor. Partidul Național Liberal trebuie să se întrebe cât timp mai susținem o coaliție care este deja împotriva românilor. A trecut un an de zile și, dacă ne uităm și tragem linie: inflație mai mare, dobânzi mai mari, creștere economică mai mică, taxe mai mari și mai multe și lucrurile nu se îmbunătățesc, din contră. Marcel Ciolacu, liderul socialiștilor, ne spune că va veni la guvernare și vrea impozit progresiv și vrea nu știu ce alte taxe șamd. Lucrurile merg în direcția greșită și aici trebuie să ne punem întrebarea, în Partidul Național liberal, dacă noi, noi liberalii, mai susținem o coaliție care este împotriva poporului român, pentru că asta se întâmplă astăzi, nu o spun eu, rezultatele o arată”, a afirmat Florin Cîțu la Prima TV, sâmbătă.  

Fostul lider al PNL susține că și-a avertizat colegii de partid asupra faptului că „aici vom ajunge”.

Întrebat dacă crede că va fi exclus din PNL în urma acestor afirmații, Cîțu a răspuns: „De ce? Pentru că facem o analiză?”.

”Eu nu văd cu ochi buni această coaliție. (...) Nu ai cum să fi cel mai mare partid dn România dacă stai lângă PSD, este imposibil. Este varianta sigură de a te dizolva în PSD, asta da! PSD-ul nu ia prizonieri, PSD-ul, când ajunge și ia toată puterea, distruge tot”, a adăugat Cîțu.

Fondul de Garantare a Asiguraților anunță că poate proceda la deschiderea dosarelor de daună în cazul Euroins. Când vor putea fi depuse cererile CITEȘTE ȘI Fondul de Garantare a Asiguraților anunță că poate proceda la deschiderea dosarelor de daună în cazul Euroins. Când vor putea fi depuse cererile

El cataloghează drept ”aroganță” ideea lui Marcel Ciolacu de a fi susținut pentru președinția României de către PNL, susținând că liberalii ar fi trebuit să ”taxeze” această propunere.

Afirmațiile fostului președinte al PNL au fost făcute după ce acesta a criticat măsurile adoptate la nivel guvernamental în ultimul an.

”Și în guvernul Ludovic Orban, și în guvernul meu am scos toate acele măsuri introduse de PSD și am arătat că, deși scoți taxe, ai venituri mai mari la buget, am redus cheltuielile, deci am introdus sănătate mintală sau raționament în politica fiscală, lucrurile trebuiau făcute într-un fel pentru a avea creștere economică sustenabilă. Problema este că în ultimul an totul a fost aruncat la gunoi, nu mai există acest obiectiv de a avea creștere economică sustenabilă pe termen lung, economia încetinește”, a explicat Cîțu.

”Eu încă sunt mândru, dar să știți că nu știu dacă foarte mulți oameni mai sunt mândri astăzi că sunt în PNL”, a mai spus fostul lider al formațiunii liberale.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin cîțu
coaliție
psd
pnl
liviu dragnea
guvernare
ieșire