Profitul grupului elen Alpha Bank în România a crescut în primul semestru de peste 3 ori, la 20,3 milioane euro

Profitul grupului elen Alpha Bank în România a crescut în primul semestru de peste 3 ori, la 20,3 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 sep 2017

Pe fondul provizioanelor în scădere, grecii de la Alpha Bank și-au majorat de peste trei ori câștigul obținut din operațiunile din România după prima jumătate a anului, raportând un profit înainte de taxe de 20,3 milioane de euro, comparativ cu un rezultat de 6,3 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea provizioanelor aferente împrumuturilor neperformante constituite de Alpha Bank în România s-a redus de la 23,4 milioane de euro la finele lunii iunie 2016 la 2,1 milioane de euro.

La finele primului semestru, ponderea creditelor neperformante în totalul împrumuturilor era de 14,8%, în coborâre de la 15,5% în același interval al anului trecut.

Bancpost a revenit pe profit la jumătatea anului, cu un câștig de 3,2 milioane euro CITEȘTE ȘI Bancpost a revenit pe profit la jumătatea anului, cu un câștig de 3,2 milioane euro

Venitul operațional a scăzut cu aproape 16%, până la 64,2 milioane euro, în timp ce cheltuielile operaționale s-au redus cu 0,2%, de la 46,2 milioane euro la 46,1 milioane euro.

Portofoliul împrumuturilor acordate clienților din România a urcat ușor, de la 2,802 miliarde euro la 2,811 miliarde de euro, fiind afectat negativ de scăderea finanțărilor pe segmentele retail și corporate.

De cealaltă parte, depozitele aflate pe sold au crescut cu 12,7%, de la circa 1,6 miliarde euro în iunie anul trecut la aproape 1,8 miliarde euro.

Grupul elen operează o rețea de 130 de sucursale în România și are 1.874 de angajați. Alpha Bank România ocupa, la finele anului trecut, poziția a opta în sistemul bancar în funcție de active.

La nivelul de grup, Alpha Bank a trecut pe profit după primul semestru, cu un câștig net atribuibil acționarilor de 49,6 milioane euro, față de o pierdere de 19 milioane euro raportată în perioada ianuarie-iunie 2016.

Grupul și-a redus cu 23,5% provizioanele pentru creditele neperformante, la 463,4 milioane euro, iar nivelul de adecvare a capitalului Tier 1 s-a îmbunătățit la 17,9%, de la 16,6% în iunie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
rezultate
provizioane