Profitul UniCredit în România a crescut la un nivel record

Profitul UniCredit în România a crescut la un nivel record
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 5 feb 2024

Grupul italian UniCredit a înregistrat un profit net de 296 de milioane de euro în România (circa 1,47 miliarde de lei) anul trecut, în creștere cu 44% față de rezultatul din 2022, pe fondul creșterii veniturilor din dobânzi și comisioane și al scăderii provizioanelor de credit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile nete din dobânzi au crescut anul trecut cu 24%, la 432 de milioane de euro, comparativ cu 2022, în timp ce veniturile din comisioane au crescut cu 12%, la 155 de milioane de euro. Veniturile din tranzacționare au crescut cu 40%, la 44 de milioane de euro, arată datele publicate la Milano.

Mall-ul Sun Plaza, evacuat CITEȘTE ȘI Mall-ul Sun Plaza, evacuat

În total, veniturile au crescut cu 22%, la 632 de milioane de euro, în timp ce costurile operaționale au crescut cu sub 7%, la 212 milioane de euro. Costurile cu forța de muncă au avansat cu aproape 8%, la 115 milioane de euro.

Costurile cu provizioanele pentru riscul de credit s-au redus cu 20%, la 45 de milioane de euro.

Rezultatul operațional a crescut cu aproape 42%, la 375 de milioane de euro. Raportul cost/venit s-a îmbunătățit de la 38 de cenți cheltuiți la fiecare euro venit la sub 34 de cenți/euro.

Achitare de răsunet pentru președintele Samsung în procesul care a planat asupra companiei aproape un deceniu CITEȘTE ȘI Achitare de răsunet pentru președintele Samsung în procesul care a planat asupra companiei aproape un deceniu

Randamentul capitalurilor s-a îmbunătățit cu 7 puncte procentuale, la peste 28%.

Volumele de credite au crescut cu 10%, la 8,1 miliarde de euro, în timp ce depozitele de la clientelă au crescut cu 12%, la 10,2 miliarde de euro.

Banca a redus numărul angajaților de la 3.371 la 3.296.

ANUNȚ Câți turiști a avut România anul trecut. Doar 15% din străinătate CITEȘTE ȘI ANUNȚ Câți turiști a avut România anul trecut. Doar 15% din străinătate

Rezultatele publicate la nivel consolidat în Italia ar putea să nu corespundă cu cele publicate de către UniCredit Bank România.

Anul trecut, UniCredit a anunțat achiziția Alpha Bank România, tranzacție ce va duce grupul italian pe locul 3 după active pe piața românească.

La nivel de grup, UniCredit a încheiat anul trecut cu un profit net de 9,5 miliarde de euro, în creștere cu peste 47% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
rezultate unicredit
unicredit bank romania