UniCredit anunță un profit peste așteptările pieței

UniCredit anunță un profit peste așteptările pieței
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

UniCredit, a doua mare bancă din Italia, a depășit semnificativ țintele pentru 2023, înregistrând un profit net de 9,5 miliarde de euro, în creștere cu 47,2%, pe fondul unor dobânzi ridicate, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acest rezultat este cu mult peste consensul analiștilor furnizat de bancă, care se așteptau la 7,9 miliarde de euro, scrie G4Media.ro.

Spania a obținut anul trecut venituri record din turism CITEȘTE ȘI Spania a obținut anul trecut venituri record din turism

Profitul net pentru al patrulea trimestru a depășit, de asemenea, așteptările, crescând cu 14,1%, la 2,81 miliarde de euro.

„Al patrulea trimestru a fost al doisprezecelea trimestru consecutiv de creștere profitabilă de înaltă calitate, o dovadă clară a strategiei noastre unice și câștigătoare”, a comentat Andrea Orcel, CEO al UniCredit.

Acesta a anunțat că UniCredit se așteaptă să distribuie acționarilor un total de 8,6 miliarde de euro în contul rezultatelor din 2023, cu 3,35 miliarde de euro mai mult decât anul trecut.

Profitul anual a depășit cu mult ținta stabilită de Orcel, care vizase „cel puțin” 7,25 miliarde de euro pentru 2023.

Pentru 2024, banca se așteaptă ca profitul net să fie „în mare parte în linie” cu cel de anul trecut.

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 31,3%, la 14 miliarde de euro în 2023, stimulate de creșterea ratelor dobânzilor de pe piață și depășind din nou obiectivele grupului.

Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video CITEȘTE ȘI Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video

În schimb, comisioanele au scăzut cu 2,1%, până la 7,46 miliarde de euro.

Cifra de afaceri a UniCredit a crescut cu 17,3%, la 23,84 miliarde de euro în 2023, în linie cu așteptările analiștilor.

Rata fondurilor proprii CET1, un indice urmărit îndeaproape de analiști pentru că măsoară capacitatea acesteia de a face față crizelor, a crescut la 15,89%, față de 14,91% cu un an înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
banca