Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci

Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 23 iul 2020

Guvernul va garanta 50% din facturile pentru bunuri și servicii, pe care agenții economici le vor putea deconta spre plată băncilor sau finanțatorilor care se vor înscrie în programul IMM Factor. De asemenea, dobânda în acest caz va fi subvenționată de stat, care va suport și comisioanele de administrare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a evita crearea de blocaje în economie prin acumularea de datorii neplătite între comercianți, Executivul a decis garantarea instrumentelor de plată în relațiile comerciale dintre întreprinderi având în vedere condițiile dificile din economie, cauzate de pandemia de Covid-19, și riscul major de neplată a furnizorilor, a contractelor comerciale sau a livrărilor de bunuri și servicii.

Cresc toate ajutoarele sociale: Indicele social de referință (ISR), luat în cacul și la indemnizația de șomaj, majorat cu 140%. Politicienii devin extrem de generoși după ce pierd puterea CITEȘTE ȘI Cresc toate ajutoarele sociale: Indicele social de referință (ISR), luat în cacul și la indemnizația de șomaj, majorat cu 140%. Politicienii devin extrem de generoși după ce pierd puterea

Conform programului avizat prin memorandum de Guvern și prezentat de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, un comerciant, care a contractat o livrare de bunuri și servicii cu plata facturii la anumit termen, se va putea adresa unui finanțator, unei bănci comerciale, prin așa-numitul produs de factoring, și va putea să ceară plata imediată a acelei facturi în proporție de până la 80%.

Guvernul va garanta în proporție de 50% finanțatorului plata facturii. 

În mod similar, programul prevede scontarea la valoarea lor nominală pentru astfel de creanțe. Astfel, atunci când un comerciant are de încasat de la un client o anumită sumă, aceasta poate fi cumpărată ca un credit de către finanțator, banca comercială, la valoarea nominală în întregime sau parțial. Statul garantează și în acest caz în proporție de 50% recuperarea acestor creanțe de către finanțator.

ULTIMA ORĂ Programul “Noua Casă”, avizat: credit maxim de 140.000 de euro și avans de 15% pentru locuințele noi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul “Noua Casă”, avizat: credit maxim de 140.000 de euro și avans de 15% pentru locuințele noi

De asemenea, dobânda va fi subvenționată de Guvern în proporție de 50%, iar costurile de administrare vor fi suportate integral de stat.  

Plafonul maxim pentru un astfel de produs per beneficiar este de 12 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
factoring
decontare
factura
plata
firma
guvern