Radu Ghețea: Următoarea listare a unei bănci ar putea fi a CEC Bank

Radu Ghețea: Următoarea listare a unei bănci ar putea fi a CEC Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 25 nov 2016

Următoarea listare a unei bănci în România ar putea fi chiar a băncii de stat CEC Bank, potrivit președintelui băncii Radu Grațian Ghețea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statul ar putea privatiza CEC Bank printr-o listare publică inițială la bursă, însă există și opțiunea ca statul să atragă în acționariat investitori precum International Finance Corporation sau Banca Europeană pentru Dezvoltare, ori o combinație între cele două, a declarat Ghețea, în cadrul seminarului EU Cofile, orgranizat de BNR și Aphabank la Sinaia.

CITEȘTE ȘI BERD este vânzătorul pachetului de 2,86% din titlurile Băncii Transilvania. Instituția internațională a încasat peste 54 milioane euro

Ghețea nu a vrut să comenteze care dintre cele două opțiuni ar fi mai bună, decizia fiind a acționarului, adică a Ministerului de Finanțe.

El a precizat că băncile nu mai sunt printre investițiile preferate după criză, ca urmare a scădere rentabilității.

CEC Bank, a șasea bancă din România după active, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), în creștere cu 42% față de nivelul înregistrat în anul anterior.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren în favoarea concurenților, cota de piață după active reducându-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arată datele BNR.

CEC Bank este deținută integral de stat prin Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
radu ghetea