Raiffeisen Bank închide casieriile din sucursale. Introduce și o taxă pentru conturile mari în euro

Raiffeisen Bank închide casieriile din sucursale. Introduce și o taxă pentru conturile mari în euro
scris 6 dec 2021

Clienții Raiffeisen Bank nu vor mai putea ridica bani, face plăți sau achita ratele la credite direct la ghișeele băncii. Banca anunță că serviciile de numerar nu vor mai fi disponibile, iar clienții vor trebui să aibă card și să folosească bancomatele și automatele multifuncționale. De asemenea, Raiffeisen introduce și o taxă de administrare pentru conturile de peste 500.000 de euro, ceea ce înseamnă o dobândă nominală (nu doar reală) negativă. 

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Raiffeisen devine a doua bancă importantă ce nu mai lucrează cu numerar în sucursale. ING România a închis în 2019 ultimele casierii.

Clienții care făceau retrageri de la ghișeu, care aveau oricum comisioane mai mari, vor putea face acum retrageri doar de la bancomate. Aceasta este singura opțiune și pentru cei care au luat credite de la Raiffeisen și vor să folosească banii cash. Persoanele care utilizau ghișeul pentru plăți și transferuri vor trebui să utilizeze de acum internet bankingul.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

“Urmărim în primul rând creșterea gradului dumneavoastră de satisfacție, prin înlocuirea timpului petrecut la coadă la ghișeu pentru operațiuni cu numerar, cu mai mult timp acordat pentru consultanță. În continuarea proiectului nostru „agenții fără casierii”, serviciul “operațiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil. Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România”, arată Raiffeisen într-o notificare trimisă clienților.

Cei care plăteau ratele la ghișeu vor avea la dispoziție automatele multifuncționale, unde vor putea depune și euro pentru achitarea creditelor în această monedă, pe lângă plata prin internet banking. Banca precizează că plățile ratelor la creditele în euro, franci elvețieni și dolari americani vor mai fi acceptate în anumite agenții care vor fi anunțate pe site-ul băncii.

Banca modifică și condițiile în care acordă gratuitate pentru pachetul de cont curent cu card și internet banking inclus - condiția de rulaj creditor lunar va fi înlocuită cu efectuarea cel puțin a unei “tranzacții electronice” în decursul unei luni calendaristice, cum ar fi o plată cu cardul la cumpărături. Taxa de administrare este altfel de 10 lei.

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii CITEȘTE ȘI Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Banca nu mai acceptă depozite în euro din 2019, dar pare că vrea să scape de sumele mari în această monedă din conturile curente. De la 1 iunie 2022 introduce o taxă de 0,25% pe an pentru disponibilitățile ce depășesc 500.000 de euro. Mișcarea corespunde introducerii unei dobânzi negative pe valută, aceste conturi nu purtau dobânzi – în zona euro, dobânda la depozite aplicată de Banca Centrală Europeană este de -0,5%.

Clienții se plâng pe pagina de facebook a băncii de probleme cu funcționarea sistemului de carduri, precum și cu timpii mari de așteptare – ce depășesc câteva ore, pentru a intra în legătură cu un reprezentant al băncii în call-center.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
ghisee
plati numerar
operatiuni numerar