Raiffeisen și-a vândut divizia din Slovenia către un fond american de investiții

Raiffeisen și-a vândut divizia din Slovenia către un fond american de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2015

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a anunțat joi că a ajuns la un acord pentru vânzarea diviziei sale din Slovenia, Raiffeisen Banka d.d., către firma Biser Bidco, care este gestionată de o companie afiliată fondului american de investiții Apollo Global Management, informează un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca austriacă nu a dezvăluit prețul acestei tranzacții, care ar urma să se încheie în prima jumătate a anului următor, dar a precizat că aceasta va avea un efect negativ de 49 de milioane de euro ce va fi înregistrat în rezultatele sale contabile pe trimestrul patru 2015.

Odată cu încheierea acestei tranzacții, activele ponderate la risc ale Raiffeisen Bank International vor fi reduse cu aproximativ 270 milioane de euro în timp ce impactul asupra raportului de capitalului de rang 1 ( Core Equity Tier 1 -CET 1) al băncii va fi unul "minimal".

În Slovenia, grupul Raiffeisen Bank International avea la finele lunii septembrie 14 oficii bancare, 218 angajați și active în valoare de 843 de milioane de euro. În primele nouă luni ale acestui an, RBI și-a redus pierderile în Slovenia până la opt milioane de euro, de la 17 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, IMM-uri sau corporații cu o bază de aproximativ două milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 7.700 de companii.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
biser bidco