Rata de adoptare a tehnologiilor fintech în domeniul financiar a ajuns la 64%, la nivel global

Rata de adoptare a tehnologiilor fintech în domeniul financiar a ajuns la 64%, la nivel global
scris 14 nov 2019

Rata de adoptare a tehnologiilor fintech în domeniul financiar a ajuns, la nivel global, la 64%, iar aproape un sfert dintre întreprinderile mici și mijlocii (IMM) utilizează aceste noi tehnologii, a declarat, joi, într-o conferință de specialitate, Leonardo Badea, viceguvernator în cadrul Băncii Naționale a României (BNR).

"În România, avem nevoie de creșterea nivelului de educație financiară. Fintech-urile au provocat în ultimii 10 ani mai multe inovații decât în 200 de ani de management bancar profesional, spune The Guardian. Este o analiză făcută în cadrul ziarului și cam asta este concluzia... Acest concept, de fapt, grupează toate tehnologiile inovatoare care au ca scop îmbunătățirea serviciilor financiare. Trăim într-o lume globală, în care informația circulă cu o viteză amețitoare. Astfel, se demonstrează mai mult ca oricând că timpul costă bani și că timpul produce bani. Ajungem în situația în care această tehnologie financiară reprezintă o tehnologie importantă, iar alături de ea inovația are un rol la fel de important în cadrul tehnologiei. Sub umbrela fintech putem grupa idei inovatoare, putem îmbunătăți modelele de afaceri și putem dezvolta noi afaceri. La nivel global, rata de adoptare a serviciilor fintech a crescut la 64%, după cum reiese dintr-un studiu efectuat de EY. De asemenea, tot la nivel global, aproape un sfert dintre IMM-uri utilizează fintech-ul. Cea mai mare rată se înregistrează, astăzi, în China, urmată la distanță mare de Statele Unite", a spus Leonardo Badea.

VIDEO&FOTO Dacia lansează noua versiune a modelului Logan Stepway. Ce preț are CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia lansează noua versiune a modelului Logan Stepway. Ce preț are

Viceguvernatorul BNR a susținut ideea că firmele de fintech și companiile mari de tehnologie ar putea modifica universul furnizorilor de servicii financiare, în sens material.

"E important și modul în care reglementăm și contribuim la dezvoltarea acestor noi produse financiare. Firmele de fintech și companiile mari de tehnologie ar putea modifica universul furnizorilor de servicii financiare în sens material. Ne referim atât la hardware, cât și la software. Fintech-ul oferă o și mai mare competiție și diversitate în ceea ce privește împrumuturile, plățile, asigurările, toate domeniile. Avem o dependență de dispozitivele mobile pe care rulează soluțiile fintech. Se utilizează telefoane inteligente și cred că toată lumea vede cum facem plasări de bani de pe telefon, cum se pot furniza servicii de retail banking sau de investiții sau se poate merge până la consiliere financiară prin aceste platforme mobile", a menționat Leonardo Badea.

Institutul de Studii Financiare (ISF) a organizat, joi, pentru al cincilea an consecutiv, Conferința Internațională Anuală, cu tema "Competențe profesionale pentru generațiile noi de angajați".

viewscnt
Afla mai multe despre
fintech
leonardo badea