Românii din străinătate au trimis anul trecut în țară 3,2 miliarde de dolari

Românii din străinătate au trimis anul trecut în țară 3,2 miliarde de dolari
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 iun 2016

Cei aproape patru milioane de români care muncesc în străinătate au trimis anul trecut în țară o sumă totală de 3,2 miliarde de dolari, comparativ cu 3,43 miliarde de dolari în 2014, conform datelor Bănci Mondiale prezentate de reprezentanții MoneyGram în cadrul unei întâlniri cu presa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalele țări din care s-a trimis bani au fost Italia – 937 milioane de dolari, Spania – 740 milioane de dolari și Germania – 422 milioane de dolari. De asemenea, bani vin și din Ungaria – 208 milioane de dolari, Statele Unite – 186 milioane de dolari și Israel – 99 milioane de dolari.

Potrivit datelor prezentate de MoneyGram, la nivelul anului 2014 în Italia munceau 1,08 milioane de români, în Spania – 728.200 de persoane, Germania – 355.300 de persoane și Statele Unite – 162.600 și Marea Britanie - 130.000.

În total, un număr de 2,37 milioane de români munceau în afara țării la finele anului 2014, de la 1,44 milioane în 2007.

MoneyGram a anunțat lansarea în România a serviciului cash to account, o modalitate de transfer a banilor din străinătate în conturi în lei la orice bancă din România.

Prima idee a noului primar al Bucureștiului: RATB gratuit pentru toată lumea! CITEȘTE ȘI Prima idee a noului primar al Bucureștiului: RATB gratuit pentru toată lumea!

De asemenea, compania are în portofoliu serviciile cash to cash (disponibil în peste 3.500 de locații partenere din România) și cash to mobile (prin intermediul parteneriatului cu M-Pesa Vodafone).

“România este o piață importantă pentru MoneyGram. De aceea ne îndreptăm în continuare eforturile în direcția facilitării accesului clienților noștri la serviciile de transferuri de bani”, a declarat Pete Ohser, vicepreședinte executiv MoneyGram International pentru Europa și America.

Spre exemplu, pentru a trimite prin noul serviciu echivalentul în lei a 100 de euro din Italia într-un cont deschis la o bancă din România, costul transferului se ridică la 4,5 euro, potrivit calculelor prezentate de companie.

De asemenea, din Marea Britanie în România, transferul a 100 de lire sterline (echivalentul în lei) este taxat cu 4,9 lire sterline.

Cu sediul în Statele Unite, MoneyGram este un furnizor global de servicii de transfer al banilor.

Compania furnizează, de asemenea, servicii de plată a facturilor și emite ordine de plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
moneygram
romani
strainatate
sume transferate