Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a depus CV-ul pentru șefia băncii centrale din Norvegia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a depus CV-ul pentru șefia băncii centrale din Norvegia
scris 14 dec 2021

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se numără printre candidații pentru postul de guvernator al băncii centrale a Norvegiei, a anunțat marți Ministerul de Finanțe al acestei țări, potrivit Reuters.

Guvernatorul adjunct al Norges Bank, Ida Wolden Bache, considerată de mulți economiști drept principalul competitor, a fost, de asemenea, inclusă pe lista celor 22 de bărbați și femei care candidează pentru acest post de conducere, scrie Hotnews.ro.

CONFUZIE pe piața energiei. Companiile par că nu știu pe cine să întrebe de compensarea facturilor, ANRE le trimite la Guvern CITEȘTE ȘI CONFUZIE pe piața energiei. Companiile par că nu știu pe cine să întrebe de compensarea facturilor, ANRE le trimite la Guvern

Candidatul câștigător va fi însărcinat cu stabilirea ratelor dobânzilor, precum și cu supravegherea puternicului fond suveran de investiții al Norvegiei, cel mai mare din lume, cu active de 1.400 de miliarde de dolari.

"Ministerul de Finanțe m-a contactat în noiembrie și m-a întrebat dacă iau în considerare posibilitatea de a candida pentru această poziție. Am făcut acest lucru acum și este o funcție pentru obținerea căreia sunt foarte motivat", a declarat Stoltenberg pentru agenția de presă NTB.

Deși postul va fi disponibil de la 1 martie, Stoltenberg a precizat că va trebui mai întâi să își încheie mandatul la NATO, prevăzut să țină până la sfârșitul lunii septembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
jens stoltenberg