Șeful UBS avertizează că vor urma concedieri după preluarea Credit Suisse

Șeful UBS avertizează că vor urma concedieri după preluarea Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2023

Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a avertizat vineri că vor urma decizii dureroase privind reducerea locurilor de muncă după preluarea Credit Suisse, despre care a spus că speră să fie oficializate în zilele următoare. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Nu vom putea crea oportunități de angajare pe termen scurt pentru toată lumea. Sinergiile fac parte din poveste", a spus Ermotti la un eveniment organizat de Asociația de Gestionare a Activelor Elveția la Berna, relatează News.ro.

”Trebuie să aruncăm o privire serioasă asupra bazei de cost a organizațiilor independente și combinate și să creăm un rezultat durabil. Va fi dureros”, a adăugat el.

TABEL Situația de la mari contribuabili - Problema nu e la marile companii, ci la taxele speciale ale statului - prețul gazului a scăzut și statul a colectat cu câteva miliarde de lei mai puțin cu suprataxa CITEȘTE ȘI TABEL Situația de la mari contribuabili - Problema nu e la marile companii, ci la taxele speciale ale statului - prețul gazului a scăzut și statul a colectat cu câteva miliarde de lei mai puțin cu suprataxa

Cea mai mare bancă din Elveția, care a acceptat în martie să preia Credit Suisse, ca parte a unei salvari orchestrate de autoritățile elvețiene, a declarat că își propune să încheie rapid achiziția.

”Sperăm că în următoarele câteva zile se va face. Finalizăm ultimele ultime mile... avem peste 170 de aprobări de la autoritățile de reglementare”, a spus Ermotti vineri.

Ermotti, care a condus UBS din 2011 până în 2020, a revenit în funcția de CEO în aprilie pentru a supraveghea cea mai mare preluare bancară de la criza financiară globală.

Deși a subliniat că este o preluare și nu o fuziune, Ermotti a spus că Credit Suisse are mulți oameni buni și talente, sugerând că directorii săi ar putea juca un rol mai mare în grupul combinat decât ar putea indica echipa de conducere inițială dezvăluită luna trecută.

 Acea remaniere a conducerii a făcut doar ca CEO-ul Credit Suisse, Ulrich Koerner, să se alăture conducerii de vârf.

”Vom avea o distribuție mai uniformă a locurilor de muncă... decât cea pe care am făcut-o eu însumi. Când praful se așează... cel mai bun lucru pentru clienții și acționarii noștri și pentru oamenii noștri este să avem cei mai buni oameni în locuri de muncă”, a spus el.

Regim de telemuncă opțional, avizat pentru o anumită categorie de părinți CITEȘTE ȘI Regim de telemuncă opțional, avizat pentru o anumită categorie de părinți

El a insistat, de asemenea, că noua entitate combinată, care va avea un bilanț de 1.600 de miliarde de dolari, aproximativ dublu față de mărimea producției economice anuale a Elveției, nu este prea mare pentru Elveția.

Partidul Social Democrat din Elveția a elaborat propuneri de micșorare a activelor UBS după preluarea Credit Suisse, pentru a reduce riscul unei alte salvari costisitoare susținute de stat.

”Nu cred că suntem prea mari pentru Elveția”, a spus Ermotti, adăugând că în domeniul bancar ”dimensiunea contează”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
concedieri
muncă
sergio ermotti