SURPRIZĂ Gigant francez concediază pentru a se baza mai mult pe centrul din România. În toamnă, acțiunile i s-au prăbușit

SURPRIZĂ Gigant francez concediază pentru a se baza mai mult pe centrul din România. În toamnă, acțiunile i s-au prăbușit

Foto Worldline

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2024
Procesatorul francez de plăți Worldline, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde euro, lider european și numărul 4 mondial pe piața terminalelor de plată, la care până de curând a deținut participații și NN Pensii, concediază până la 8% din forța sa de muncă la nivel global, într-un program de reducere a costurilor, conform datelor analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planul de reducere de costuri vizează însă creșterea activității în România, unde compania are astăzi peste 200 de angajați, dar este pe pierdere.
Tranzacție specială în valoare de 80 milioane lei cu acțiuni One United Properties CITEȘTE ȘI Tranzacție specială în valoare de 80 milioane lei cu acțiuni One United Properties

Worldline va încerca acum să optimizeze achizițiile și să folosească mai mult centrele sale de proceare a plăților din India, Polonia și România.

Compania, cu sediul la Paris, pe piață din 1973, are aproximativ 18.000 de angajați în peste 40 de țări și a inițiat discuții cu sindicatele privind reducerea locurilor de muncă. Reducerile fac parte dintr-un efort de a reduce baza anuală de costuri a firmei cu aproximativ 200 de milioane de euro începând cu 2025. Firma se așteaptă să aibă costuri de implementare de aproximativ 250 de milioane de euro.
 
În România a avut, în 2022, afaceri de 26,7 milioane lei, dar cu o pierdere de 9,9 milioane lei, cu 210 angajați.
 
Compania mai este activă în Europa de Vest, SUA, America Latină, China, Japonia, Australia și Africa. 
Acum, pe lângă reducerea posturilor, planurile de diminuare a costurilor vizează optimizarea contractelor de achiziții și pe o mai bună valorificare a centrelor de competențe globale din India, Polonia și România.
 
Luna trecută, Credit Agricole, cu care Worldline a creat un joint-venture anul trecut, a declarat că a achiziționat o participație de 7% din companie pentru a-și stabiliza partenerul aflat în dificultate.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wordline
procesare plati
concedieri wordline