Timișoara vrea să împrumute 20 milioane euro de la BERD pentru reînnoirea flotei de tramvaie

Timișoara vrea să împrumute 20 milioane euro de la BERD pentru reînnoirea flotei de tramvaie
scris 6 oct 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 20,3 milioane de euro Primăriei Timișoara, fonduri destinate reînnoirii flotei de tramvaie și îmbunătățirii serviciilor de transport public în oraș.

Împrumutul va sprijini reînnoirea flotei de tramvaie a orașului, reabilitarea liniilor de tramvai, actualizarea planului de mobilitate durabilă, îmbunătățirea serviciilor de transport public și pregătirea unui plan de acțiune pentru ca Timișoara să devină “un oraș verde”, potrivit BERD.

“Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți mobilitatea electronică în oraș și în zona metropolitană a acestuia și de a reduce poluarea cauzată de congestionarea traficului, concentrându-se pe modernizarea sistemului de transport public al acestuia”, arată banca.

INFOGRAFIC - IRCC crește pentru prima oară după șase trimestre consecutive de scădere. De când și cu cât cresc ratele la credite CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC - IRCC crește pentru prima oară după șase trimestre consecutive de scădere. De când și cu cât cresc ratele la credite

Costul total al proiectului este estimat la 86,7 milioane de euro, finanțarea BERD urmând să acopere o sumă de până la 20,3 milioane de euro (sau echivalentul în lei).

“Pentru a continua tranziția către un viitor mai verde în toate sectoarele urbane, Timișoara adoptă, de asemenea, o abordare strategică prin aderarea la proiectul "Orașe verzi" al BERD. Având în vedere că acest proiect servește ca investiție "declanșatoare" a orașului în cadrul programului, BERD va sprijini orașul în elaborarea unui Plan de acțiune pentru un oraș verde (GCAP)”, precizează BERD.

Board-ul BERD se va întâlni la începutul lunii decembrie pentru a discuta proiectul.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria timisoara
berd
imprumut berd
reinnoire flota tramvaie
transport public
timisoara oras verde
finantare