GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile companiei care vinde produsele Allview

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile companiei care vinde produsele Allview
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 oct 2021

Acțiunile societății Visual Fan, care săptămâna trecută a anunțat că devine acționar majoritar în firma care desface produsele marca Akai, se află la un punct de cotitură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Intrată la tranzacționare pe piața AeRo de la BVB, firma Visual Fan (ALW), care vinde produse sub marca Allview, a avut o presiune constantă la vânzare pentru acțiunile sale în cele peste 2 luni de prezență în ringul bursier, însă pentru prima dată, sub aspect tehnic cel puțin, cumpărătorii au cale liberă pentru a reintra în control.

Într-un context în care emitentul a notificat săptămâna trecută piața că a încheiat un contract pentru preluarea participației majoritare de 51% din compania Intervision Trading ce este distribuitor unic al celebrei mărci de electronice Akai, titlurile cu simbolul ALW au o tentativă de evadare dintr-o formațiune tehnică în care s-au aflat captive încă de la începutul lunii august și evidențiate pe graficul atașat..

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile companiei care vinde produsele Allview

Este vorba despre o formațiune de triunghi descendent care, în cazul unei străpungeri negative, ar fi dat un obiectiv de preț în zona de 101 lei/acțiune, cu peste 18% sub nivelul de închidere de ieri de 124 lei/acțiune și care conferă societății o capitalizare de piață de 137,77 milioane lei (27,84 miliane euro).

Deși cu lumânări japoneze teșite, care trădează ezitarea investitorilor, acțiunile Visual Fan au ieșit din "capcană" și o intrare la cumpărare are sens prin prisma raportului risc-recompensă, cu un stop-loss sub nivelul de 119 lei/acțiune care a reprezentat latura inferioară a triunghiului și o țintă de profit către nivelurile de 138-140 lei/acțiune, echivalente cu maximul local de la jumătatea lunii august, dar și cu înălțimea formațiunii. Până acolo, un prag important la care s-ar putea regrupa vânzătorii îl reprezintă cel de 128 lei/acțiune, unde a fost și ultima testare a liniei descendente.

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Visual Fan anticipa, conform planului de business, că în 2023 încă va fi o afacere cu 60% mai mică decât cea a unor vânzări excepționale din anul de pandemie 2020. Rezultatele semestriale publicate în august arătau șocul negativ al resorbirii furniturii de anul trecut și investitorii au reacționat negativ la acestea. Veniturile din exploatare s-au prăbușit de aproape 4 ori, la 66,78 milioane lei, de la 263,32 milioane lei în primele 6 luni din 2020. În același interval de raportare, compania a tăiat mai drastic cheltuielile operaționale, care s-au micșorat de aproximativ 4,5 ori, la 60,84 milioane lei, de la 273,73 milioane lei.

Astfel, Visual Fan a obținut un rezultat net de 4,78 milioane lei, de 5 ori mai mic decât cel de 24,34 milioane lei de la S1 2020. Profitul net ancoră pentru operațiunea de piață în valoare de 15,50 milioane lei, realizată în vederea listării, la sfârșitul lunii aprilie este estimat la 9,10 milioane lei. 

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile companiei care vinde produsele Allview

„Obiectivul principal este să punem la lucru capitalul atras având în vedere mai multe direcții de dezvoltare pe toate direcțiile de business”, declara, la evenimentul de listare organizat la deschiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, Lucian Peticilă, fondator și director general al Visual Fan. „Pe termen scurt ne propunem să devenim lider de piață pe piața românească de smart TV cu Android TV și cu Gold Play. Există toate premisele ca acest lucru să se întâmple”, a continuat acesta, menționând că 20% din achizițiile realizate în baza voucherelor acordate pentru produsele înlocuite au fost pentru TV-uri marca Allview.

În pofida discuțiilor despre escaladarea datoriei publice, Finanțele adună 184 milioane euro de la populație. Interes în declin față de exercițiile similare din decembrie 2020 și martie 2021 CITEȘTE ȘI În pofida discuțiilor despre escaladarea datoriei publice, Finanțele adună 184 milioane euro de la populație. Interes în declin față de exercițiile similare din decembrie 2020 și martie 2021

La data de 30 iunie, activele totale ale Visual Fan erau de 110,90 milioane lei, cu 40,76% mai mici față de cele de 187,21 milioane lei de la sfârșitul anului trecut, însă în același interval de raportare, firma a tăiat la o treime datoriile totale, la 31,42 milioane lei, de la 98,35 milioane lei.

Compania vizează lansarea de produse bazate pe inteligența artificială. „Suntem încrezători în potențialul de creștere al companiei și ne bucurăm să avem de partea noastră acționarii care să ia parte la povestea de succes Allview”, spune Peticilă, care afirmă că vrea să replice istoricul companiei care are parteneriate de 20 de ani pentru a construi o relație pe termen lung și cu investitorii de portofoliu având la bază transparența, onestitatea și motivarea. „În acest moment o prioritate pentru noi este reprezentată de capitalizarea puternică a companiei și astfel vom apela la toate mecanismele bursei pentru acest lucru, inclusiv majorări de capital cu acțiuni gratuite anual.”

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
bvb
bursa