UBS, pusă sub acuzare în Belgia pentru evaziune fiscală în formă agravată

UBS, pusă sub acuzare în Belgia pentru evaziune fiscală în formă agravată
scris 26 feb 2016

UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a fost pusă sub acuzare în Belgia pentru spălare de bani și evaziune fiscală în formă agravată și organizată, au anunțat vineri procurorii belgieni.

"Banca elvețiană este suspectată că ar fi abordat în mod direct, și nu prin subsidiara din Belgia, clienți belgieni, cu scopul de a-i convinge să înființeze structuri prin care să evite plata taxelor", se arată într-un comunicat al Procuraturii din Bruxelles, citat de Reuters.

Reprezentanții UBS au catalogat ca nefondate acuzațiile procurorilor belgieni și au declarat că banca se va apăra în instanță.

Cât se tem băncile de darea în plată? Sistemul bancar a pompat 2,74 mld. lei în creditul pentru locuințe de la votarea legii în Senat CITEȘTE ȘI Cât se tem băncile de darea în plată? Sistemul bancar a pompat 2,74 mld. lei în creditul pentru locuințe de la votarea legii în Senat

Belgia nu este singurul stat care investighează practicile UBS. În 2014, Franța a deschis o anchetă oficială împotriva UBS și au ordonat băncii să plătească o cauțiune de 1,1 miliarde de euro. Procurorii francezi au acuzat banca elvețiană că ar fi ajutat mai mulți clienți din Franța să ascundă bani în conturi offshore, evitând astfel plata taxelor datorare statului.  

În 2009, UBS a plătit o amendă de 870 milioane de dolari în SUA, după ce a recunoscut că a ajutat mii de clienți americani să evite plata impozitelor. Un an mai târziu, banca elvețiană a achitat aproape 300 milioane de euro, în cadrul unei înțelegeri cu procurorii din Germania într-o investigație similară.

viewscnt
Afla mai multe despre
usb
elvetia
belgia
acuzatii
evaziune fiscala
spalare de bani
investigație