Băncile europene se confruntă cu un deficit de capital de 135 de miliarde de euro

Băncile europene se confruntă cu un deficit de capital de 135 de miliarde de euro
scris 3 iul 2019

Marile bănci din Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de o majorare colectivă de capital în valoare de 135 de miliarde de euro (153 miliarde de dolari) pentru a îndeplini integral până în 2027 noile reglementări Basel III, se arată într-un raport al Autorității Bancare Europene (EBA) publicat marți, transmite Reuters.

Conform documentului EBA, creditorii trebuie să-și majoreze capitalul cu cel puțin 24,1% pentru a se conforma normelor Basel III - menite să înlăture orice îndoială cu privire la soliditatea băncilor pe plan global, scrie Agerpres.

Iunie 2019, cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată CITEȘTE ȘI Iunie 2019, cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată

La o audiere publică, oficialii EBA au declarat că deficitul cel mai ridicat se înregistrează la cele mai mari bănci din 189 incluse în studiu. În timp ce deficitul total de capital este de aproximativ 135 de miliarde de euro, aproape întreaga sumă se înregistrează în rândul marilor bănci.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banci
deficit