Barclays a vândut 12,2% din subsidiara sa din Africa, pentru 878 milioane de dolari

Barclays a vândut 12,2% din subsidiara sa din Africa, pentru 878 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2016

Grupul bancar britanic Barclays Plc anunțat joi vânzarea unei participații de 12,2% în Barclays Africa Group Ltd, pentru 878 milioane de dolari, ca parte a planului de revizuire a operațiunilor bancare de retail, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urma tranzacției, grupul britanic mai deține 50,1% din Barclays Africa Group Ltd și își va majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu aproximativ zece puncte de bază.

Barclays Africa Group este printre cele mai mari bănci din Africa de Sud, alături de FirstRand și Nedbank. Printre cei care și-au exprimat intenția de a cumpăra acțiuni în Barclays Africa Group se află fondul de pensii Public Investment Corporation (PIC) din Africa de Sud.

Anul trecut, Barclays și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile bancare de retail din Europa. Până acum, grupul britanic a renunțat la operațiunile bancare de retail din Spania și Portugalia și vrea să vândă active în Franța.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
barclays plc
barclays africa group ltd