BCE a redus estimările de creștere economică și inflație și studiază schimbări ale programului de achiziții

BCE a redus estimările de creștere economică și inflație și studiază schimbări ale programului de achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus joi estimările referitoare la creșterea economică și inflația din 2017, anticipând că avansul prețurilor va rămâne sub ținta de până la 2% a instituției și în 2018, în pofida măsurilor extraordinare de stimulare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimarea privind creșterea economică din zona euro a fost redusă de la un ritm de 1,7% anticipat în iunie la 1,6%, pentru a ține seama de efectul deciziei Marii Britanii de ieșire din Uniunea Europeană, a declarat președintele BCE Mario Draghi, după ședința de politică monetară la care dobânzile au fost lăsate nemodificate, scrie News.ro.

Inflația se află sub ținta BCE de peste trei ani, iar situația nu se va modifica în anii următori, pe fondul unei creșteri economice lente și a unui șomaj aflat în jurul nivelului de 10%.

În aceste condiții, oficialii BCE analizează cum ar putea modifica programul de achiziții de obligațiuni, a arătat Draghi într-o conferință de prețuri.

Majoritatea analiștilor anticipează că BCE va extinde programul de suplimentare a lichidităților dincolo de luna martie, care este termenul de încheiere, și să modifice termenii acestuia, pentru a nu rămâne fără active de cumpărat.

Gabriel Biriș a demisionat din postul de secretar de stat în Finanțe CITEȘTE ȘI Gabriel Biriș a demisionat din postul de secretar de stat în Finanțe

Draghi a spus că oficialii BCE au cerut unor diverse grupuri din cadrul băncii să studieze posibile schimbări.

Șeful BCE nu a dat detalii, dar în trecut au existat zvonuri despre creșterea limitei până la care poate investi într-o emisiune de obligațiuni, achiziția de obligațiuni care aduc randamente sub dobânda de -0,4% oferită de banca centrală pentru depozite sau extinderea gamei de obligațiuni eligibile.

Schimbări mai mari ar putea include achiziția unor noi tipuri de active, cum ar fi obligațiuni bancare, credite neperformante sau, într-un caz extrem, acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce