BCE cere băncilor să continue să acorde împrumuturi

BCE cere băncilor să continue să acorde împrumuturi
scris 12 iun 2020

Andrea Enria, președintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul Băncii Centrale Europene, a cerut creditorilor să-și folosească rezervele de capital și să continue să acorde împrumuturi în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), insistând că BCE nu se va grăbi să majoreze din nou cerințele de capital, transmite Reuters.

"Aud uneori că băncile nu sunt dispuse să folosească rezervele de capital din cauza temerilor că BCE le va cere o completare rapidă a acestora. Vreau să reasigur toate părțile că vom face tot posibilul să adoptăm o cale spre normalitate credibilă și bine concepută", a afirmat vineri Enria, la o întâlnire virtuală cu bancherii, scrie Agerpres.

Proiecte de infrastructură rutieră derulate de Compania Națională de Autostrăzi vor putea fi preluate și realizate de către autoritățile locale. Guvernul evocă ”o adevărată revoluție” în proiecte UE CITEȘTE ȘI Proiecte de infrastructură rutieră derulate de Compania Națională de Autostrăzi vor putea fi preluate și realizate de către autoritățile locale. Guvernul evocă ”o adevărată revoluție” în proiecte UE

În martie, Banca Centrală Europeană le-a spus creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni cel puțin până în octombrie și să-și folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

"Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile și pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 și 2020, cel puțin până la octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abțină de la răscumpărările de acțiuni menite să-i recompenseze pe acționari", se arată în comunicatul BCE.

"Sunt convins că nu doar BCE trebuie să sprijine băncile. Așa cum totul în jurul nostru este amânat (...) este cerută și o contribuție din partea băncilor și din partea acționarilor lor", a declarat recent Andrea Enria. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
imprumuturi