Tranzacții de peste 100 milioane lei cu acțiuni Hidroelectrica

Tranzacții de peste 100 milioane lei cu acțiuni Hidroelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 ian 2024

Mai mult de 2 treimi din activitatea de la BVB a fost asigurată de acțiunile Hidroelectrica, protagoniste inclusiv ale unor transferuri majore pe segmentul deal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare a început într-o notă neconcludentă pe marile burse ale lumii, cu oscilații în jurul nivelurilor de referință pentru indicii principali din Europa și cu ezitare pentru indicele Dow Jones Industrial Average în a se cupla la mișcarea de apreciere a indicelui S&P500.

Acesta este contextul în care la BVB investitorii au ales să consume povestea proprie a pieței locale a lunii ianuarie, respectiv intensificarea interesului pentru acțiunile Hidroelectrica (H2O).

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

În mod particular, sesiunea de debut a săptămânii a fost una în această notă, cu volume foarte ridicate pe acțiunile producătorului de energie hidro. Astfel, în piața reglementată schimburile s-au ridicat la 19,95 milioane lei, într-o ședință în care cotația a recuperat 0,91%, până la prețul de 122,10 lei/acțiune.

Chiar mai interesant, pe segmentul deal, s-au înregistrat transferuri speciale însumând de 84,16 milioane lei. Valoarea pachetelor schimbate pe acest emitent a reprezentat nu mai puțin de 72,26% din rulajul de 144,08 milioane lei (28,95 milioane euro) a pieței de acțiuni.

Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS

Este o dominare clară a pieței, acțiunile de pe locurile 2-3 în topul tranzacțiilor întrunind fiecare o lichiditate apropiată de reperul de 5,50 milioane lei, acestea având închideri divergente: +0,20%, până la prețul de 50,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), și -0,67%, până la prețul de 23,64 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV).

De altfel, și indicii au fost în aceeași linie a unor fluctuații mici și contradictorii: +0,05% pentru indicele compozit BET-XT, -0,16% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 58.412,27 de puncte, +0,53% pentru indicele energetic BET-NG și +0,10% pentru indicele reprezentativ BET care, la nivelul de 15.141,09 puncte, a trecut sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacții de peste 100 milioane lei cu acțiuni Hidroelectrica

Ecou al unor mișcări mari de pachete de acțiuni, titlurile Aquila Part Prod Com (AQ) au adunat și acum schimburi de 3,82 milioane lei într-o sesiune în care cotația a câștigat 0,49%, până la prețul de 1,0250 lei/acțiune. La închiderea pieței, emitentul a notificat investitorii de pe bursă că omul de afaceri Alin Dociu și-a redus participația la 25% din acțiuni, de la 33% din titluri.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea

Titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,25%, până la prețul de 0,5670 lei/acțiune, pe al 5-lea rulaj al pieței, de 4,45 milioane lei. Tot la capitolul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,82%, până la prețul de 48,55 lei/acțiune, pe transferuri de 2,55 milioane lei, și titlurile Transelectrica (TEL) au suferit un recul de 3,18%, până la prețul de 30,40 lei/acțiune, pe o activitate de 1,02 milioane lei.

Titlurile Transport Trade Services (TTS) s-au retras cu 0,68%, pe volume echivalente cu 2,28 milioane lei, dar se mențin în zona maixmului istoric pe care au fost catapultate de rezultatele financiare obținute în contextul preluării cerealelor ucrainiene. În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 4 simboluri, toate cu deprecieri: -0,25%, până la prețul de 3,9700 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), -0,35%, până la prețul de 17,32 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), -6,88%, până la prețul de 1,7600 lei/acțiune, pentru titlurile Antibiotice Iași (ATB) și -0,80% pentru unitățile de fond ale ETF-ului administrat de Patria Asset Management și SSIF TradeVille (TVBETETF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica