BCE lansează o evaluare a strategiei sale de politică monetară, prima reevaluare de după 2003

BCE lansează o evaluare a strategiei sale de politică monetară, prima reevaluare de după 2003
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat joi, în mod oficial, prima reevaluare a strategiei sale de după 2003, adică a instrumentelor și a obiectivelor sale, a anunțat un purtător de cuvânt al instituției, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Consiliul guvernatorilor a decis să lanseze o evaluare a strategiei de politică monetară a BCE. Mai multe detalii privind sfera de aplicare și calendarul evaluării vor fi publicate într-un comunicat de presă astăzi (joi, n.r.)", a precizat purtătorul de cuvânt.

Tot joi, Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis că rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv 0,50%, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV Despre Tesla, Boeing, DAX, Fondul Proprietatea, lira sterlină și dolarul canadian CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Despre Tesla, Boeing, DAX, Fondul Proprietatea, lira sterlină și dolarul canadian

"Consiliul guvernatorilor anticipează menținerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va observa o convergență robustă a perspectivelor inflației către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecție, precum și reflectarea consecventă a acestei convergențe în dinamica inflației de bază", se arată într-un comunicat de presă al BCE.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor a decis joi că BCE va continua să efectueze achiziții nete în cadrul programului de achiziționare de active, într-un ritm lunar de 20 de miliarde euro. "Consiliul guvernatorilor anticipează derularea acestora atât timp cât va fi necesar în vederea consolidării impactului acomodativ al ratelor sale de politică monetară și încetarea acestora puțin înainte de a iniția majorarea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE", se arată în comunicatul de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi
politica monetara