BCE vrea să știe care este expunerea băncilor pe Credit Suisse

BCE vrea să știe care este expunerea băncilor pe Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Banca Centrală Europeană (BCE) a contactat băncile din zona euro pentru a le pune întrebări cu privire la expunerea lor pe grupul bancar elvețian Credit Suisse, au declarat pentru Reuters două surse din zona de supervizare bancară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre surse a ținut însă să sublinieze că supervizorii sunt de părere că problemele de la Credit Suisse sunt specifice acestei bănci și nu sunt de natură sistemică, scrie Agerpres.

SURPRIZĂ Auchan România intră pe piața de energie CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Auchan România intră pe piața de energie

Acțiunile băncii elvețiene Credit Suisse au înregistrat miercuri o cădere de peste 25%, după ce acționarul principal al băncii nu mai poate oferi sprijin suplimentar, ceea ce l-a obligat pe directorul general de la Credit Suisse să dea noi asigurări cu privire la soliditatea financiară a băncii.

Cotidianul financiar Wall Street Journal a fost primul care a dezvăluit miercuri că supervizorii din cadrul BCE analizează legăturile financiare dintre Credit Suisse și băncile din zona euro, citând surse din apropierea acestui dosar.

Banca Națională din Arabia Saudită, care la rândul său este deținută în proporție de 37% de fondul suveran de investiții din Arabia Saudită, a devenit anul trecut cel mai mare acționar la Credit Suisse, după ce a preluat o participație de 9,9% la banca elvețiană pentru 1,4 miliarde de franci. Între timp, valoarea acestei participații s-a redus cu peste 500 de milioane de franci.

Președintele Saudi National Bank, Ammar Al Khudairy, a exclus miercuri posibilitatea unor noi investiții în banca elvețiană Credit Suisse, deoarece o participație mai mare ar însemna noi obstacole de reglementare.

Cu toate acestea, președintele grupului Credit Suisse Group AG, Axel Lehmann, a declarat miercuri că un ajutor din partea Guvernului "nu este un subiect" pentru banca pe care o conduce, într-un moment în care aceasta încearcă să recâștige încrederea clienților, investitorilor și organismelor de reglementare, după o serie de greșeli. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
credit suisse