BCR: În 2020 am putea să deschidem telefonul și să alegem banca la care vrem să ne facem cont

BCR: În 2020 am putea să deschidem telefonul și să alegem banca la care vrem să ne facem cont
scris 23 feb 2017

Evoluțiile tehnologice vor schimba radical piața bancară în viitor, iar clienții ar putea să-și deschidă cont la orice bancă doresc sau să obțină un credit doar prin telefonului mobil în 2020, a declarat joi directorul departamentului de Digital Banking în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), Marian Ignat, în cadrul conferinței Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.

Reprezentantul băncii consideră că schimbările aduse de noile tehnologii, care vor fi implementate în 2020, pot fi vizualizate și în prezent de cei care observă ultimele tendințe din domeniul digitalizării apărute deja în Europa centrală și de vest, scrie News.ro.

”Mă gândesc că în 2020 am putea să deschidem telefonul, să alegem banca la care vrem să ne facem un cont și să facem plăți. Ăsta va fi viitorul. Am putea solicita credit prin telefon, dacă vrem să cumpărăm ceva imediat și nu avem banii”, a spus Ignat.

Bancherul consideră că băncile vor trebui să fie tot mai eficiente în facilitarea procesului de achiziție online, în condițiile în care doar 20% dintre clienți folosesc internet banking, iar potențialul de creștere este mare.

Românii și-au redus economiile după Anul Nou. Depozitele populației în bănci au scăzut cu 537 milioane lei în ianuarie CITEȘTE ȘI Românii și-au redus economiile după Anul Nou. Depozitele populației în bănci au scăzut cu 537 milioane lei în ianuarie

Președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe, că Băncile din România au tehnologia și resursele necesare de a adopta cele mai noi tehnologii din domeniul digital, în contextul în care noile tehnologii va ajuta sectorul bancar să-și loializeze clienții și vor contribui la reducerea economiei subterane.

viewscnt
Afla mai multe despre
marian ignat
bnr
cont bancar