BCR Leasing vrea să acopere pierderea contabilă cu prime și rezerve de 192,4 milioane de lei

BCR Leasing vrea să acopere pierderea contabilă cu prime și rezerve de 192,4 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 oct 2015

BCR Leasing vrea să diminueze capitalul social cu 126,77 milioane de lei, la 63,38 milioane de lei, și să acopere pierderea contabilă existentă la 1 ianuarie 2015 cu prime de emisiune în sumă de 114,7 milioane de lei și cu rezerve din profitul net din anii anteriori în sumă de 77,74 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea capitalului social se va realiza prin diminuarea valorii nominale a acțiunilor de la 75 lei/titlu la 25 lei/titlu.

Acționarii companiei vor discuta propunerile Directoratului într-o ședință programată în prima parte a lunii noiembrie.

În perioada 2009 – 2013, BCR Leasing a raportat pierderi cumulate de 333,37 milioane de lei. Anul trecut, compania a consemnat un profit net de 35,9 milioane de lei.

“Această operațiune reprezintă în fapt o modificare de structură de capitaluri, ținând cont de faptul că în capitaluri sunt incluse atât rezultatele cumulate cât și capitalul social plus rezerve, iar mișcarea menționată este un transfer între două componente. Nu este vorba de o diminuare a capitalurilor. Acest demers are ca scop acoperirea pierderii cumulate în anii anteriori în condițiile conformării cu prevederile Legii 31/1990 a societăților comerciale și demostrează angajamentul continuu al acționarului BCR, față de dezvoltarea BCR Leasing”, a declarat pentru Profit.ro președintele Directoratului companiei, Bogdan Speteanu.

BCR Leasing a fost înființată în anul 2001 și a încheiat anul trecut cu finanțări de 316 milioane de lei, de la 248 milioane de lei în 2013.

Pentru acest an, Speteanu a anticipat, la o conferință din luna mai, că trendul pozitiv se va menține și finanțările vor atinge 100 milioane de euro.

Compania are ca acțonar majoritar Banca Comercială Română – 98,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr leasing
capital
rezerve