Bitcoin a atins un nou record, apropiat de 50.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins un nou record, apropiat de 50.000 de dolari pe unitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2021

Bitcoin a atins duminică un nou nivel record, apropiat de 50.000 de dolari, continuând avansul susținut de adoptatea pe scară tot mai largă, pe Wall Street și de către companii mari, a celui mai valoroase criptomonede din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criptomoneda a urcat duminică până la 49.714 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacționată la 48.700 de dolari pe unitate. Bitcoin a avansat în acest an cu aproape 70%, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

După ce mult timp au fost evitate de firmele financiare tradiționale, bitcoin și alte monede virtuale par să intre tot mai mult în circuitul financiar principal, ca activ sau ca mijloc de plată curent.

BNY Mellon a anunțat săptămâna trecută că a înființat o nouă divizie pentru a ajuta clienții să dețină, transfere și să emită active digitale, la câteva zile de la anunțul făcut de Elon Musk că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că în curând va accepta plăți pentru automobilele sale în criptomonedă.

Vineri, Comisiei pentru instrumente finan ciare din Ontario, Canada, a aprobat lansarea  Purpose Bitcoin ETF, a anunțat compania de aministrare a activelor Purpose Investments, din Toronto.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a anunțat tot vineri că primăria vrea s folosească bictoin în operațiunile sale, pentru a atrage companii de tehnologie în oraș.

În ianuarie, BlackRock, cek mai mare fond de administrare a activelor din lume, a adăugat bitcoin ca investiții eligibile pentru două fonduri.

Planurile Mastercard de a oferi sprijin unor criptomonede au stimulat la rândul lor ambițiile bitcoin de a intra în circuitul financiar principal, cu toate că multe bănci sunt încă reticente să se implice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
record